Грозові дощі та спека: Одещині на липень дають тропічний прогноз

Директор Укргідрометцентру Микола Кульбіда попередив, що у липні спека може сягати аж до +40. Синоптик зазначив, що цьогоріч літо просто не може бути холодним. Тож температура повітря буде значно перевищувати норму, особливо в липні та серпні.

Починаючи з червня, а особливо липень і серпень – це температура повітря, яка буде значно вищою за норму, і велику кількість днів вона досягатиме +30…+35, а в окремі дні, навіть до +40, тому літо може бути тільки спекотним. Іншого літа у нас уже не буде”, – зауважив Кульбіда.

Крім того, другий місяць літа в Україні очікується тропічна спека з великим рівнем вологості. Вона чергуватиметься з бурями та грозами.

За даними Укргідрометцентру, середня температура повітря в Одеській області у липні буде в межах +20…+28 градусів, а на території Бессарабії  сягатиме +35 градусів.

Від початку місяця дощитиме у Болграді, з 1 по 9 липня: денна температура сягне +25…+30 градусів. А в Ізмаїлі синоптики передбачають грози 2 і 3 липня, дощитиме до 7 липня.

Не минеться без сильних злив із грозами і на території північної Одещини: дощитиме до 7-8 липня, сонячна погода очікується аж 9 липня. Температура повітрня +18…+27 градусів у Любашівці, Кодимі, Ананьєві, Подільську.

Народний синоптик Леонід Горбань розповів, що перший буревій накриє Україну вже з 1 по 4 липня. Температура вдень +28 градусів і вище, буде жарко і задушливо.

За його словами, випаровування після дощів створять у повітрі “тропічний ефект”, а вологість відчуватиметься як у лазні.

З 8 по 12 липня повторяться буря, грози та град, але буде набагато холодніше – вдень не вище +22 градусів. Потім знову “тропіки”: спека й висока вологість повітря.

У середині липня погода буде сухою, як у середині червня, але набагато спекотнішою. Вдень до +35 градусів в тіні, в південних і східних регіонах навіть до +40 градусів.

Особливо спекотним обіцяють українцям і третій місяць літа, серпень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *