Троє загиблих, 16 поранених: росія в ніч на 27 вересня атакувала «шахедами» Одещину. ВІДЕО

В ніч на 27 вересня армія РФ атакувала безпілотниками місто Ізмаїл на півдні Одещини. Унаслідок цього загинули три людини: дві жінки 1934 та 1955 років народження та 73-літній чоловік.

Про це повідомив голова Одеської ОВА Олег Кіпер.

За його словами травмувались 11 людей, серед яких одна дитина. Окрім цього, пошкоджені приватні та багатоквартирні будинки, надвірні споруди, будівлі, автівки.

“Унаслідок атаки спалахнуло декілька пожеж, які оперативно ліквідували наші вогнеборці. Правоохоронці фіксують наслідки терористичного акту росіян. Людям надається вся необхідна допомога”, — йдеться у повідомленні.

Попередньо 14 людей отримали поранення через атаку РФ по Ізмаїлу, серед них троє дітей: двоє хлопчиків 3 і 13 років та 14-річна дівчинка, повідомили у прокуратурі. Там зазначили, що інформація щодо інших постраждалих уточнюється.

Прокурори Ізмаїльської окружної прокуратури розпочали досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни — це ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України.

В Ізмаїльській міській територіальній громаді 28 вересня оголосили день жалоби за загиблими унаслідок атаки. Також там скасували усі святкові заходи до Дня міста Ізмаїл. Відповідне розпорядження підписав міський голова Андрій Абрамченко.

Вісім поранених після російської атаки на Ізмаїл  перебувають у лікарні, з них одна людина у важкому стані. Ще вісім постраждалих продовжують лікування амбулаторно, повідомив голова Одеської ОВА Кіпер.

Через обстріл були пошкоджені чотири багатоповерхівки та понад 50 приватних будинків. У будівлях пошкоджена покрівля, вибиті вікна та двері, паркани.

Повітряну тривогу в Одеському регіоні оголосили о 23:40 26 вересня. У Повітряних силах повідомили про загрозу застосування ударних БпЛА та можливу роботу ППО. Близько 00:54 в Одесі були чутно вибухи, а о 2:33 — вибухи в Ізмаїлі.

Джерело – Суспільне Одеса

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *