В Тарутинській громаді вирішили годувати усіх школярів безкоштовно

На пленарному засіданні 54-ї сесії Тарутинської селищної ради Болградського району, яке відбулося 20 вересня, було ухвалено рішення про виділення додаткових коштів на безкоштовне харчування всіх учнів освітніх закладів громади. 

Про це йдеться у повідомленні селищної ради.

Ініціатива Тарутинського селищного голови Сави Чернєва отримала підтримку депутатів, і вже з 15 жовтня 2024 року всі 2079 учнів 1-11 класів 14 закладів освіти Тарутинської громади будуть забезпечені безкоштовним харчуванням.

На сьогоднішній день гарячі обіди надаються учням початкових класів та дітям із пільгових категорій, а з жовтня всі учні матимуть доступ до безкоштовного харчування, згідно з постановою Кабінету Міністрів від 24.03.2021 № 305.

Рішення також визначає категорії дітей, які вже отримують пільгове харчування: сироти, діти з особливими потребами, діти з малозабезпечених сімей та діти внутрішньо переміщених осіб. До них додані ще дві групи: діти ветеранів війни та діти-інваліди.

Контроль за організацією харчування здійснюють адміністрації шкіл та медичні працівники, а меню погоджено з Держпродспоживслужбою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *