В Одесі відбувся форум “Крафтовий бізнес Одещини”

9 серпня в обласному центрі пройшов форум«Крафтовий бізнес Одещини», організатором якого виступила Одеська ОВА за підтримки “Укрсиббанку”. Метою проведення Форуму є сприяння розвитку крафтового виробництва та стимулювання зростання регіональної економіки через збільшення попиту на місцеві товари і послуги.

Про це  повідомили в Агенції регіонального розвитку.
крафтНа захід прибули виробники крафтової продукції з різних куточків Одеської області: привезли на дегустацію продукцію, виплекану своїми руками: смачний мед, олію, бринзу, тверді сири, вино, спеції, соуси, каварма, равликів, яскраві сувеніри. Все, чим вони годують націю і завдяки чому утримують свої власні родини, громаду, і навіть армію, бо майже всі відправляють свої смаколики на фронт.
Привітати учасників й скуштувати смаколики місцевих фермерів прибув голова Одеської ОДА Олег Кіпер.
“Шкода, що жителі Одещини ще так мало знають про крафтову продукцію та її виробників, тому нинішній захід – це дуже важливий крок у бік підтримки, розвитку, менеджменту маленьких виробників. А у поєднанні з орнаментами, глиняними виробами, неймовірними крутими розписами, – це ще й наша самоідентифікація”, – написала вона на своїй сторінці.
На форумі йшлося про дуже важливу тему підтримки малого бізнесу, виробників продуктів харчування та їх вихід на ширший ринок. Адже працювати під час війни цим людям доводиться у надскладних умовах: утримання ферми, переробка молока, вина, зерна обходяться у великі суми.
Крім  того, на заході говорили про важливі питання, що стосуються: вимог законодавства стосовно безпечності харчових продуктів для підприємців; реєстрації та особливостей податкової звітності суб’єктів мікро-та малого підприємництва; стратегічного значення співпраці між крафтовими виробниками та торгівельними мережами; інструментів підтримки і розвитку підприємницької діяльності: можливості та переваги та багато іншого.
Крафтовий бізнес — це невелике підприємство з виробництва та продажу унікальних товарів ручної роботи. Крафтову продукцію виробляють дрібними партіями з натуральних матеріалів за автентичними або авторськими технологіями.
Крафт

One thought on “В Одесі відбувся форум “Крафтовий бізнес Одещини”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *