Саратська громада вшанувала свого Героя, який загинув від перших ударів росіян 2014-го року

У Саратській громаді провели захід пам’яті військовослужбовця Сирбу Дмитра, який загинув на початку війни, 11 липня 2014 року. 

Про це повідомили в Саратській селищній раді.

В ніч з 10 на 11 липня 2014 року російська артилерія зі своєї території завдала потужного удару по позиціях українських військ. Цим масованим обстрілом розпочалось безпосереднє застосування регулярних військ РФ  проти Збройних Сил України.

Дмитро з 11 квітня 2014 року проходив військову службу за контрактом на посаді курсанта 7-ї навчальної групи 3-го відділу підготовки молодших спеціалістів Навчального центру Державної прикордонної служби України. З 12 червня 2014 року брав участь в антитерористичній операції на Сході України.

В ніч з 10 на 11 липня позиції опорного пункту українських сил, де розмістилися підрозділи ВСУ та мотоманеврена група прикордонників в Луганській області росіяни обстріляли з установки «Град». Це сталося приблизно о 4:30 ранку. В результаті обстрілу загинуло багато українських військовослужбовців, в тому числі і Дмитро.

14 липня Дмитра поховали на кладовищі села Новоселівка. У нього залишились батьки, Василь та Анжела Сирбу, і брат Ігор, який також пішов служити в прикордонну службу.

У річницю загибелі земляка-прикордонника біля його рідного будинку в селі Новоселівка  зібралися батьки захисника, воїни-прикордонники, керівники громади, мешканці села.

Сирбу Дмитра згадували заступник начальника 25 прикордонного загону з персоналу Іван Крихта, який виразив слова щирої підтримки батькам загиблого , староста Новоселівського старостинського округу Юрій Сирбу. Літературно-музичну композицію представили учні Новоселівського ліцею. Отець Іван Гуменюк, військовий капелан 25 прикордонного загону, відслужив заупокійну літію.

Продовжились заходи біля меморіальної дошки Дмитру Сирбу, яка розміщена на стіні Саратського ліцею ще в 2015 році.

Хвилиною мовчання та покладанням квітів біля меморіальних дошок і символічної Стіни Пам’яті вшанували пам’ять Дмитра та всіх, хто загинув, захищаючи незалежність і територіальну цілісність України.

Дмитро народився в 1994 році у селищі Сарата. Навчався у Саратській загальноосвітній школі-гімназії. У 2013 році закінчив Одеський коледж економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу за спеціальністю «Правознавство».

За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України указом Президента України нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

Фото Саратської селищної ради.

One thought on “Саратська громада вшанувала свого Героя, який загинув від перших ударів росіян 2014-го року

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *