“Соціальне таксі” з’явиться у чотирьох громадах Одещини

Чотири громади Одеської області отримали автівки для послуги «Соціальне таксі». Послуга працюватиме в Кодимській, Старокозацькій, Окнянській та Арцизькій громадах.

За словами голови ОДА Олега Кіпера, відтепер в Кодимській, Старокозацькій, Окнянській та Арцизькій громадах люди з інвалідністю та маломобільні групи населення, які за станом здоров’я не можуть користуватися громадським транспортом, зможуть дістатися до державних спеціалізованих закладів, комунальних і медичних установ та інших місць для отримання необхідної допомоги та послуг.

«Розвиток послуги «Соціальне таксі» є вкрай важливим для усунення бар’єрів у життєдіяльності людей з інвалідністю, особливо людей на кріслах колісних», – зазначив голова ОВА.

Про одну з таких машин розповів на своїй сторінці голова Арцизької громади Сергій Парпуланський. Соціальний транспорт курсуватиме селами громади.

“Кожне авто розраховане на 8 місць плюс 2 місця для крісла колісного. Оснащений автоматичним підйомником, який забезпечує більшу свободу пересування, полегшує доступ і вихід з транспортного засобу. Підйомний пристрій машини максимально враховує потреби людей з інвалідністю на візках та є дуже зручним в користуванні”, – повідомив голова.

Завдяки проекту люди з обмеженими можливостями можуть дістатися, зокрема, лікувально-профілактичних закладів, закладів медико-соціальної експертизи, протезно-ортопедичних закладів та інших медичних установ громади, району та області.
Спеціально облаштовані машини придбані коштом ЄС, решта профінансована урядом Німеччини.
Всього в межах програми буде придбано 31 машина для мешканців громад у 9 областях України: Херсонській, Миколаївській, Донецькій, Запорізькій, Дніпропетровській, Одеській, Чернігівській, Сумській та Харківській.
Парпуланський

2 thoughts on ““Соціальне таксі” з’явиться у чотирьох громадах Одещини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *