Доброславу – 222: Як креативна громада відсвяткувала день народження центральної садиби?

Мальовниче містечко Доброслав на Одещині стало взірцем того, як можна розвиватись і йти вперед в дуже важкі часи. 6 липня населений пункт відзначив 222-гу річницю свого заснування. Святкові заходи охопили різні вікові категорії мешканців громади і об’єднали зусилля організаторів на різноманітних локаціях. 

Про це розповіла на своїй сторінці лідерка цієї громади Людмила Прокопечко.

молитовний Традиційно всі заходи до Дня селища тут розпочали з вшанування пам’яті загиблих героїв російсько-української війни. Цього року також провели молитовний сніданок “Об’єднані у вірі в перемогу”, на якому разом з священнослужителями різних релігійних конфесій молилися за всіх наших захисників: за загиблих, за зниклих безвісти, за полонених, за поранених, за тих, хто на фронті та за їхні родини.

Урочистості продовжили на центральному майданчику перед селищною радою, де відзначили своїх мешканців за особливі досягнення в рамках заходу “Гордість Доброслава”.

На урочистості до громади завітала перший заступник начальника Одеської РВА Олена Захарченко-Нетужилова, яка висловила захоплення селищем та  його мешканцями, їх силою та досягненнями.

Це містечко з великим потенціалом, і кожен день цей потенціал зростає, а Доброслав стає кращим завдяки людям які тут живуть, завдяки команді, яка тут працює – бо саме люди, їх бажання, прагнення, наполегливість та любов до свого міста – а це – 70% успіху. Доброслав – це взірець того, як можна розвиватись і йти вперед в дуже важкі часи! Бажаю вам процвітання, сил та наснаги для реалізації своїх ідей і всім нам скорішої перемоги!”, – зазначила Олена Захарченко-Нетужилова.

меморандум5 і 6 липня в Доброславі перебували делегації з двох дружніх громад: з Чигиринської громади Черкаської області і з Верхньодніпровської громади Дніпропетровської області. Візитгостей припав на ті дні, коли ми відзначали День селища, тож вони були долучені до більшості заходів, а також побували на екскурсії, на виставі “Квітка папороті” у Центрі культури, мистецтв та розвитку творчтх здібностей, відвідали низку соціальних об’єктів.

На спільній зустрічі гості ознайомилися з презентацією Доброславської громади, поспілкувалися з командою, а також поділилися власними здобутками.

“Оскільки з Чигиринською громадою ми підписали Меморандум про партнерство під час нашого візиту в Чигирин, в Доброславі був підписаний Меморандум з Верхньодніпровською громадою. Я щиро дякую нашим колегам з обох громад та їхнім очільникам Віктору Харченку і Геннадію Лебедю за довіру та бажання спільної роботи задля розвитку. Сподіваюся на подальшу співпрацю та ефективну реалізацію спільних проєктів”, – поділилася Людмила Прокопечко.

театр ДоброславВарто зазначити, що до містечка Доброслав вирушає все більше туристів. Тут запрошують відвідати та здійснити прогулянки тематичними локаціями. Це і парки «Японський сад», болгарської культури «Тракія», «Закоханих сердець», «Дубай-парк», «Щедрик», сквери «Бабусин садочок», «Перлина Доброслава», Української пісні, меморіальний комплекс жертв Голодомору і політичних репресій, Алея Слави, Мистецька алея та ще чимало цікавих та оригінальних артоб’єктів.

Доброслав“Мабуть, найяскравіші заходи з Дня селища були для молоді: відкритий діалог голови громади та її команди з молодіжним активом, брейн ринг і, звичайно ж, суперфінал конкурсу “Доброславський соловейко”, одного з найцікавіших проєктів “Небайдужих”. Якщо можна легко і описати, і уявити діалог з молодіжним активом і брейн ринг, то як розповісти про суперфінал “Доброславського соловейка”, я не уявляю, тому що це описати неможливо – це треба самому бачити і чути! Феєричне шоу з неймовірно талановитими суперфіналістами, з яких двоє – Крістіна Фомюк і Діана Кмитюк – з Доброслава, а ще один – Анатолій Лопухов – з Миколаївської області, який закохав у себе і глядачів, і тренерів. Ну а виступи зіркових тренерів – це взагалі суцільне, як каже молодь, “вау!”. Надзвичайна щирість, легкість і харизма Сергія Лазановського, мужність, особливий тембр і сила голосу Юрій Городецький і якась неземна, космічна, поцілована Богом прямо в голосові зв’язки Наталя Ткачук”, – поділилась емоціями пані Людмила.

А 7 липня 2024 року в селищі Доброслав відбувся турнір з мініфутболу серед команд ветеранів памʼяті молодшого сержанта 408 окремої стрілковоі бригади «Чорноморська Січ», мешканця селища Доброслав Віктора Циганкова.

біжу за герояДоброславДоброславДоброслав

 

 

 

 

 

 

Довідково:

Перше поселення на місці теперішнього Доброслава датоване 1802 роком. Тоді поміщик Полтавської губернії Антон Кодинцев купив тут землю і переселив частину своїх кріпаків. Населений пункт отримав назву власника – Антоново-Кодинцеве. За радянської доби селище мало назву Комінтернівське, тривалий час воно було районним центром. 14 липня 2016 року селище перейменували на Доброслав, який нині є адміністративним центром однойменної територіальної громади, до складу якої також входять села Улянівка, Шевченкове-Кут,  Зоринове, Шомполи, Вовківське, Великі Ламзаки, Касяни, село Якова,  Кремидівка, Благодатне, Христо-Ботеве, Степове, Трояндове, Ониськове, Ставки.

2 thoughts on “Доброславу – 222: Як креативна громада відсвяткувала день народження центральної садиби?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *