Мер Чорноморська підписав угоду з громадами Волині і Литви

Об’єднання громад. Сергій Яручик, Боратинський сільський голова, Волинська область, Василь Гуляєв, Чорноморський міський голова, Одеська область та Cкірмантас Москевічюс, Юрбаркаський міський голова (Литовська Республіка) зробили важливий крок у розбудові міжмуніципального партнерства, підписавши тристоронню Угоду про співпрацю.

Про це повідомили в Асоціації міст України.

«Підписаний тристоронній протокол сприятиме обміну досвідом та налагодженню більш тісної співпраці українських і литовського муніципалітетів. Запрошую наших партерів відвідати сонячний Чорноморськ», – зазначив Василь Гуляєв.

Церемонія відбулася у символічному для українського і литовського народів місці –  Окольному замку міста Луцька, в якому в 1429 року великий князь литовський Вітовт зібрав з’їзд європейських монархів задля вирішення важливих політичних та економічних питань, головним з яких була організація колективної безпеки Європи.

«Підписання угод з іноземними партнерами – це не лише інструмент промоції та залучення додаткових коштів, це вагома можливість донести свої позиції, позиції нашої держави на міжнародному рівні, можливість розповідати, чим ми живемо, з якими проблемами стикаємось, куди рухаємось і до чого прагнемо», – зауважив Сергій Яручик.

Гуляєв

One thought on “Мер Чорноморська підписав угоду з громадами Волині і Литви

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *