До 97 грн за кубометр: в Подільську підвищили тариф на воду, — ЗМІ (документ)

За інформацією журналістів, підвищення тарифів на воду обурило місцевих жителів. Новий тариф на воду в сумі майже 97 гривень за кубометр встановив виконавчий комітет Подільської міської ради Одеської області.

Про це повідомляє “Думская”.

У постанові, яка набула чинності 1 липня, зазначається, що за центральне водопостачання жителі міста платитимуть 59,86 гривні за кубометр, а за водовідведення — 37,07 гривень.

Постанова про підвищення тарифів на водуFullscreen
Постанова про підвищення тарифів на воду в Подільську Одеської області
Люди бояться залишитися без води, якщо не оплатять рахунки.
Прогнозовано, нові тарифи на електроенергію для підприємств бачили які? А електроенергія-значна складова тарифу, вам же в труби воду не відром з колодязя наливають, електричний насос качає зі скважини. І по-друге, весною підняли мінімальну зарплату, це теж вплинуло на тариф. І взагалі, мені так здається, що це лише квіточки, не бачите, як в ЗМІ людей готують до дуже високих європейських тарифів на комуналку? Це політика держави, на жаль”, – пишуьт жителі міста в коментарях під дописом про підвищення тарифу.

За даними журналістів, зростання тарифів обурило місцеве населення: люди бояться залишитися без води, якщо не оплатять рахунки.

Нагадаємо, що 2 липня нардеп Олег Семінський розповів, чи підвищать тарифи на газ і світло. В України є невеликий запас, тому підвищення цін не передбачається. Водночас нардеп уточнив, що це його особиста думка.

Вартість електроенергії в Україні не зміниться, але в липні українці платитимуть за електроенергію, спожиту в червні.

Зі свого боку експерт у сфері ЖКГ Олег Попенко розповів, що багатоповерхівки стануть повністю неприжатними взимку. Складнощі з водо- і теплопостачанням не такі актуальні для п’ятиповерхових будинків. Але в панельних конструкціях через 36-40 годин без світла за -10 замерзнуть усі системи життєдіяльності.

One thought on “До 97 грн за кубометр: в Подільську підвищили тариф на воду, — ЗМІ (документ)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *