Прораб чи військовий? Керівник ТрО “Південь” платив “бойові” підлеглим… за будівництво маєтку. ВІДЕО

Команда ДБР та СБУ розкрила випадок, пов’язаний з командувачем Територіальної оборони “Південь”, який застосовував свої посадові повноваження для забудови особистого маєтку на Одещині за допомогою військових.

За даними пресслужби ДБР, 3 червня надана інформація про цей випадок.

Працівники Державного бюро розслідувань спільно зі Службою безпеки України заявили про підозру керівнику регіонального управління сил територіальної оборони “Південь”.

На Одещині цей посадовець використовував свою владу, щоб примусити військових займатися будівництвом свого приватного будинку. За даними, доступними з 2023 року, цей командувач залучив трьох військовослужбовців до цієї справи.

Вони понад рік будували дім для начальника, отримуючи при цьому доплати за нібито виконання бойових завдань на передовій”, — зазначили в ДБР.

Протягом понад року ці бійці працювали на будівництві, при цьому отримуючи додаткову оплату, яка видалялася як за виконання бойових завдань на передовій.

Керівництво цим посадовцем розглядається як перевищення службових повноважень, що спричинило значні шкоди в умовах воєнного стану, згідно зі статтею 426-1 Кримінального кодексу України.

Згідно з цією статтею, за це може бути передбачена покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років. Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.

У прокуратурі уточнили, направили до суду клопотання про обрання командувачу запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади.

2 thoughts on “Прораб чи військовий? Керівник ТрО “Південь” платив “бойові” підлеглим… за будівництво маєтку. ВІДЕО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *