“Писанка Весни і Перемоги”: благодійний захід пройшов у Захарівці. ВІДЕО

У другий день великого християнського свята, Великодня, у селищі Захарівка, що у Роздільнянськму районі на Одещині, розквітли… велетенські писанки. У центральному парку пройшла виставка “Писанка Весни і Перемоги”, під час якої учасники збирали кошти для Збройних Сил України.
На заході побувала СИЛА ГРОМАД.
писанка
Ініціатором заходу став голова Захарівської селищної ради, Олексій Осійчук.  Вже другий рік поспіль організатори запрошують усіх побачити незвичайні писанки захарцівців, зафіксувати цей унікальний день у фото на святкових локаціях.
Виставково-благодійний захід для допомоги ЗСУ підтримали старостинські округи, освітяни, колективи дитсадків, лікарень, земляки та гості Захарівщини.
На кожній з експозицій були представлені писанки, крашанки, паски, щедрі великодні кошики з усіляким крамом, великодні поробки, мистецькі витвори, експозиції та інсталяції. Творчість і політ фантазії перевершував рамки заходу.
Захарівка
Фахівці Будинку дитячої творчості організували розважальну програму для малят та виставку творчих робіт своїх вихованців.
Та крім Великоднього спрямування, під час виставки зібрано чималеньку суму на потреби ЗСУ – трохи більше як 118 тисяч гривень.
А це змога допомогти землякам-воїнам, які б’ють ворога на фронтах війни.
Захарівка
Радий, що однією дружньою, міцною командою відзначаємо Великдень і зуміли зібрати чималу суму на потреби захисникам. Нині для усіх нас – це першочергова задача: допомогти, задонатити, підтримати. Ми не войовнича нація, але за своє б’ємось! Нехай наш патріотизм допомагає захищати Україну та робити її цілісною, процвітаючою та успішною! Ми – українці, а це значить, що ми сильні і незалежні, вільні і мудрі, маємо прекрасні фольклорні традиції та обряди. Сьогоднішня виставка – це спроба примножити, продовжити й розвивати творчі надбання – це в наших силах! У Світлий Великдень хочу побажати усім нам Перемоги і Миру, злагоди та єдності, добробуту і любові”, – сказав Захарівський селищний голова Олексій Осійчук.
Тим часом  великодні дарунки для земляків-захисників вже вирушили в дорогу – паски, печиво, солодощі, кава, чай, речі першої необхідності, дитячі листівки та обереги, як щирий привіт, шана і вдячність за спокій тут, у тилу.
СИЛА ГРОМАД підготувала відеорепортаж з цього заходу:

Авторка – Оксана Піднебесна, відеомонтаж – Зоя Бродська

One thought on ““Писанка Весни і Перемоги”: благодійний захід пройшов у Захарівці. ВІДЕО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *