У прифронтовому Покровську команда меценатів з Одеси встановлює мобільні укриття. ВІДЕО

Місто Покровськ – прифронтова територія України, воно розташоване всього за 70 км від окупованого Донецька. І хоч з перших днів повномасштабного вторгнення його вулиці збезлюдніли, бо народ масово виїхав на безпечні території, – зараз тут знову кипить життя. Багато хто повернувся. тож Кількість населення сягає 60 тисяч мешканців.
ПокровськПкровськПокровська громада об’єднує 10 старостинських округів навколо міста. З настанням весни люди почали активніше повертатись до своїх домівок та городів, та за останій час обстріли з боку російської армії почастішали. .
Ми досить близько знаходимося до лінії бойових дій, і підльотний час ракети до нас складає півхвилини. Тому надзвичайно важливо мати мобільне укриття, вони дають змогу людям після перших вибухів десь сховатись від осколків від поранень. Хочу зазначити, що сирена у нашому місті звучить зазвичай вже після вибуху”, – розповів заступник начальника Покровської міської військової адміністрації  Олексій СТЕБЕЛЬ.
Борис ЕмельдешАби захистити місцевих жителів від смертельної зброї, до Покровська прибула команда доброчинців. Благодійний фонд “Нова юкрейн” у співпраці з БО “Рада міст” вже встановлили перші мобільні укриття.  Блакитно-жовті захисні споруди з бетону з’явилися на зупинках громадського транспорту.
Покровськ“Ця ідея взята з ізраїльського досвіду, і він виявився дуже корисним, бо 90% мирних жителів страждають саме від уламків. Тому це укриття захищає від поранень і від вибухової хвилі.  Ця споруда збудована за державними стандартами, це армований бетон і там товщина стін 25 см, що достатньо, щоб захистити людей від уламків, – пояснює Борис ЕМЕЛЬДЕШ, голова БФ “Рада міст”.
Одне мобільне укриття розраховане на 20 осіб, обладнане пандусом для маломобільних людей. Всередині можна сісти, перечекати повітряну тривогу. Команда “Нова Юкрейн” профінансувала вже три таких захисних споруди  у  Покровську. Для місцевих це ще новинка, але дуже важлива, діляться перехожі. 
Донецька область потерпає від обстрілів росіян майже кожного дня.  Команда “Нова Юкрейн” та БО “Рада міст” планує встановлювати наземні укриття в інших прифронтових містах України.
Більше – в ексклюзивному ВІДЕО від СИЛИ ГРОМАД:
Авторка – Оксана Піднебесна

2 thoughts on “У прифронтовому Покровську команда меценатів з Одеси встановлює мобільні укриття. ВІДЕО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *