Подвійний теракт: росіяни обстріляли Одесу ракетами, багато загиблих й поранених. ВІДЕО

15 березня російська армія спрямувавла ракетну атаку на Одесу. Це наймасштабніа трагедія від початку повномасштабної війни, адже внаслідох влучань загинули 14 людей, 47 осіб поранені. Серед загиблих – фельдшер та співробітники ДСНС, які після першого вибуху приїхали надавати допомогу на місце. 

ДСНСРечник Української добровольчої армії Сергій Братчук в ефірі «Київ 24» повідомив, що під час ворожої ракетної атаки на Одесу 15 березня ворог здійснив, попередньо, обстріл балістикою з території тимчасово окупованого Криму. Сергій Братчук зазначив, що рф навмисно завдала подвійного удару по цивільному об’єкту.

«Тобто розуміли, що можуть бути поранені люди серед мирного населення, і, власне, потім до мирного населення слідкує і йде відповідно рятувальна і техніка, і фахівці відповідні рятувальні, і медики, тому робиться пауза – це тактика таких повторних, подвійних ударів. Робиться певна пауза, і для того, щоб збільшити кількість загиблих і поранених одночасно ворог наніс другий удар», – розповів речник УДА.

Як повідомив голова Одеської ОВА Олег Кіпер, внаслідок російської ракетної атаки загинуло 14 людей, серед яких місцеві жителі, медик та рятувальник.  Ще 46 людей, у тому числі семеро співробітників ДСНС, отримали поранення.

Про терористичну тактику подвійного удару згадав і воєнний експерт Олександр Коваленко, пояснивши, що перше влучання націлене на знищення цілі – об’єкту, або групи об’єктів, а друге, з невеликою паузою, – для збільшення кількості жертв як серед поранених, так і серед служб, що надають першу допомогу. Адже інакше два чи більше ударів наносяться майже одночасно.

«З урахуванням того, що першочергове завдання удару та наступні здійснювались в Одесі по приватному сектору, тобто, заздалегідь було відомо, що жертвами стануть цивільні особи, яким потрібно буде надати допомогу, наступний удар був націлений виключно на збільшення кількості жертв як серед постраждалих, так і рятувальних служб», – зазначив у своєму дописі Олександр Коваленко.

ДСНС

One thought on “Подвійний теракт: росіяни обстріляли Одесу ракетами, багато загиблих й поранених. ВІДЕО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *