Алею Слави полеглим воїнам відкрили в Шабівській громаді

14 березня у Шабівській сільській громаді на Одещині було урочисто відкрито Алею Слави полеглим у російсько-українській війні Героям. Вшанувати пам’ять Захисників зібралися представники влади, близькі та рідні, односельці.

Символічно, що Алею пам’яті відкрили у День українського добровольця, оскільки багато воїнів з гідністю за покликом серця стали до лав ЗСУ та інших військових формувань, аби захистити рідну землю від кривавого агресора.

ШабоДо мешканців громади під час відкриття Алеї Слави від районної влади звернувся заступник голови Білгород-Дністровської РДА Максим Бритков.

«Хочеться висловити велику вдячність та пошану усім нашим захисникам! На жаль, у кожній громаді нашого району є хлопці, яких вже немає поряд з нами. Але ми будемо пам’ятати їх завжди, бо якщо б не їхній подвиг, самовідданість, з якою вони захищали рідну землю і втратили своє життя, ми не знаємо, що було б сьогодні на цій землі. Щирий уклін усім тим, кого забрала війна. Низько вклоняємось їхнім близьким, рідним, сім’ям, які втратили найдорожчих людей. Ми дякуємо вам та розділяємо ваше горе. Ми ніколи не забудемо і ніколи не пробачимо цих втрат ворогові», ─ висловив у своєму зверненні М.Бритков.

Також він подякував керівництву та жителям громади за облаштування Алеї Слави мужнім українським воїнам.

Звернувся до родин та односельців з нагоди відкриття Алеї голова громади  Павло Павленко.

«Досить символічно, що саме в День українського добровольця ─ свято мужності та героїзму наших захисників, ми вшановуємо пам’ять наших славних героїв-земляків, які віддали своє життя заради майбутнього кожного з нас, ─ відкриттям Алеї Слави і пам’яті. Саме тут відтепер будуть увічнені їх імена, і та невелика дань, що ми маємо і можемо сьогодні зробити на вшанування їхньої пам’яті. Ми схиляємо голови перед усіма Героями, яким не судилося повернутися до рідної домівки. Рана від такої втрати дуже болюча, болить серце за кожного. Двадцять один герой Шабівської громади, що навічно пішли у небуття за нас з вами, за наших дітей, онуків, за Україну. Відтепер кожен, хто буде проходити чи проїжджати повз цю Алею, буде згадувати наших земляків. Це наш  з вами пожиттєвий обов’язок – пам’ятати та цінувати подвиг нашого світлого воїнства, розуміти ціну нашої незалежності. Будьмо згуртовані, віримо та наближаємо перемогу, схиляємо голови перед родинами загиблих. Дякуємо за виховання справжніх патріотів! Ми ніколи їх не забудемо і молимось, аби на цій Алеї не збільшувалась кількість меморіальних стел. Слава нашим Героям і Слава Україні», ─ зазначив у своїй промові сільський голова.

ШабоСеред присутніх була й місцева активістка, голова ГО «Буджак ─ це Україна» Інга Величко.

«Ці урочистості ─ з траурною стрічкою. Ми всі знаємо, що ця клята війна забрала дуже багато наших рідних, друзів. Ми вдячні всім військовим, які боронять нас, вдячні батькам, які виховали таких мужніх і самовідданих синів, які поклали свої голови за Україну. Краще б ці хлопці були з нами!», ─ висловила вона та подякувала Шабівському голові за створення Алеї Слави полеглим.

Усі присутні хвилиною мовчання вшанували світлу пам’ять Героїв. Військовослужбовці однієї з військових частин на честь загиблих салютували трьома залпами, далі ─ мешканці та родичі поклали квіти до меморіальних стел.

Відтепер у центрі села Шабо непохитно стоять стели із зображеннями справжніх Захисників, які також непохитно до смерті стояли на обороні власної землі.

One thought on “Алею Слави полеглим воїнам відкрили в Шабівській громаді

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *