В Тарутинській громаді перейменують чотири населені пункти

Відповідне рішення 16 січня затвердили на позачерговій сесії Тарутинської селищної ради.

Нові назви обрали, враховуючи результати опитування серед жителів населених пунктів громади та рекомендації робочої групи з питань перейменування. Пропозиції виглядають наступним чином:

  • селище Тарутине перейменувати на Бессарабське;
  • селище Березине — на Березне;
  • село Малоярославець Другий — Ярославець (на честь князя Ярослава Мудрого);
  • село Малоярославець Перший — Прикордонне.

Проєкт з новими назвами скерували до Верховної Ради України.

Однак не усі жителі підтримали перейменування. як повідомляла СИЛА ГРОМАД, місцевий журналіст Віктор Ганган  раніше надсилав звернення до Українського інституту національної пам’яті з проханням переглянути рішення про включення населених пунктів громади до Переліку назв, що містять символи російської імперської політики, проте його прохання не задовольнили. Тому чоловік разом з іншими планує подати позов до суду після того, як почнеться процес перейменування.

Як зазначено на сайті громади, поселення Тарутине засноване в 1814 році й стало першою німецькою колонією в Причорноморських степах. Назву селище отримало на честь Тарутинського табору російської армії, який був розташований в селі Тарутине Боровського повіту Калузької губернії, звідки в 1812 році почався наступ російської армії під командуванням Михайла Кутузова.

One thought on “В Тарутинській громаді перейменують чотири населені пункти

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *