“Оптимізація вражає”: в Арцизькій громаді обурились закриттям сервісного центру

Депутати Арцизької міської ради під час чергового засідання затвердили звернення до Кабінету Міністрів України, Одеської ОВА, Міністерства внутрішніх справ України, Головного сервісного центру МВС щодо відновлення надання послуг територіальним сервісним центром МВС № 5145.

Про це повідомив Сергій Парпуланський, Арцизький міський голова на своїй сторінці.

Припинення роботи сервісного центру #5145, який обслуговував не тільки мешканців нашої громади, а ще й сусідніх громад та районів – це “плювок в обличчя десяткам тисяч людей”, зазначив він.
“Логіка «оптимізації» вражає: замість того, щоб зробити людям покращення, забезпечити комфортність та доступність надання послуг, робиться все протилежне. Про яке покращення та доступність послуг може йти мова, коли до найближчого центру мешканцям того ж Тарутине чи віддалених сіл Татарбунарського району доведеться добиратися декілька годин?
Обурює, коли оптимізація нагадує виконання чиїхось забаганок, бо залишити на весь південь Одещини 2 діючих центра, та ще й розташованих в 60 км один від одного – це точно не про доступність для людей”, – повідомив Сергій Парпуланський.

Зазначимо, 12 грудня Сервісний центр МВС в Одеській області повідомив про припинення роботи підрозділу МВС № 5145, який розташований у місті Арциз на вулиці Бондарева, 27.

Припинення роботи сервісного центру в місті Арциз відбулося через організаційні штатні зміни, які до нас надійшли в наказі Міністерства внутрішніх справ.”- пояснила головна спеціалістка зі зв’язків із громадськістю Сервісного центру МВС в Одеській області Олена Яковчук.

Місцевих мешканців обурив факт закриття сервісного центру, адже найближчі відтепер опинилися в ста, а то й більше, кілометрах: в Болграді, Ізмаїлі та Білгороді-Дністровському.

Депутати відреагували на настрої населення громади та у зверненні зазначили, що “зупинка роботи зазначеного сервісного центру суттєво позначилася на наданні послуг громадянам та спричинила незручності для мешканців не лише Арцизької міської територіальної громади, але й суміжних територіальних громад, включаючи Тарутинську, Павлівську, Теплицьку, Саратську та Татарбунарську громади, що підкреслює його важливість для великої кількості мешканців”.

У зверненні зазначено, що призупинення роботи сервісного центру МВС може вплинути на соціально-економічний розвиток регіону, оскільки воно обмежує доступ громадян до важливих адміністративних ресурсів.

Депутати Арцизької міської ради закликали адресатів звернення вжити всіх необхідних заходів для відновлення роботи сервісного центру.

One thought on ““Оптимізація вражає”: в Арцизькій громаді обурились закриттям сервісного центру

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *