“Бомбили Донбас”: росіяни в ніч на 30 листопада обстріляли міста Донеччини. ВІДЕО

У Новогродівці Донецької області триває рятувальна операція: під завалами можуть перебувати двоє дорослих і дитина. За даними ДСНС Донеччини на 18:00, їх продовжують шукати. Минулої ночі військові РФ обстріляли три міста у Покровському районі — Новогродівку, Покровськ та Мирноград. Як містяни згадують ракетну атаку — репортаж Суспільного.
Рятувальники розбирають завали на місці ракетного удару у місті Новогродівка, Донецька область, 30 листопада
Розбір завалів будинку у Новогродівці триває від півночі 29 листопада. Фото: Олександр Буряк/Суспільне Донбас

Житель Новогродівки Олексій розказав, що його 91-річна матір, що живе в будинку навпроти зруйнованої 3-поверхівки, була вдома, спала. Вибуховою хвилею в квартирі, за словами чоловіка, винесло вікна, а пенсіонерку накрило уламками.

Прилетів карниз, картини попадали, багато чого. Мама в шоці, забрали додому, будемо ремонтувати вікна. Страшно”.

Житель Новогродівки після ракетного обстрілу, 30 листопада 2023, Донецька область
Житель Новогродівки Олексій. Кадр з відео Суспільне Донбас

Жінку, каже Олексій, з квартири вивели сусіди, наразі він забрав її до себе додому, сам наводить лад у квартирі.

Поблизу місця ракетного удару живе Анжеліка, жінка згадує: почула вибухи ближче до півночі: “Біля 12-ї години ночі відчула дуже різкий запах горілого повітря і диму коли вийшли на вулицю побачили що зруйнований будинок повністю”.

За словами начальника Новогродівської МВА Олександра Шевченко, в місті відразу почали ліквідовувати наслідки.

Люди поряд із будинком, пошкодженим ракетним ударом РФ, Новогродівка, Донецька область
Люди на місці ракетного удару допомагають один одному. Фото: Олександр Буряк/Суспільне Донбас

Зараз прибираємо те, що повинні прибрати, потім порахуємо збитки. Зараз вже буде надана допомога з матеріального резерву, що в нас є, вже виїхали дві гуманітарні організації. “Проліска” везе будівельні матеріали і ще одна гуманітарна організація”, — розказав Шевченко.

Рятувально-пошукова операція розпочалася вночі, внаслідок ракетної атаки загинули двоє чоловіків 55 та 62 років, їхні тіла дістали з-під завалів, повідомили у облуправлінні ДСНС у Донецькій області.

ДСНС працює на місці ракетної атаки по Новогродівці на Донеччині
Рятувальники від початку знали, що під завалами п’ятеро людей. Двох загиблих дістали вдень 30 листопада. Фото: Олександр Буряк/Суспільне Донбас

Як повідомляє ДСНС, станом на 18:00 розбір завалів і пошук людей триває. Є ймовірність, що під завалами перебуває родина: 33-річна жінка, 38-річний чоловік та 8-річна дівчинка, додали у поліції Донеччини.

Рятувальники розібрали понад 153 тонн будівельних конструкцій зруйнованого будинку, але ні на мить не припиняють шукати людей під завалами”, — повідомили в ДСНС.

Дві ракети по Покровську

Дві ракети армія РФ випустила цієї ночі по Покровську. Одна з них влучила в подвір’я приватного будинку, шестимісячне немовля та батьки опинилися під завалами, повідомили у поліції. Поліцейським вдалося врятувати родину із 6-місячним хлопчиком.

Друга ракети поцілила поблизу багатоповерхівки.

“Ми спали, як зазвичай з чоловіком. Вибухи почули. Та ще я полізла дивитися у вікно — “прильот” був сюди. Досі все трясеться: і душа, і все . А перед цим якесь відчуття було, що повинно щось статися, воно і сталося”, — розповіла жителька Покровська Любов.

Жителька Покровська після ракетної атаки по місту, 30 листопада, Донецька область
Кадр з відео Суспільне Донбас

Ліквідувати наслідки обстрілів у Покровську комунальники почали зранку. Російські окупанти випустили по місту також ракети С-300, встановили у поліції.

Що відомо про поранених та травмованих внаслідок ракетної атаки

У Покровську поранення отримали п’ятеро людей, серед них, крім немовля, ще двоє дітей хлопці 13 й 16 років, повідомили у прокуратурі Донеччини.

Вирва на місці ракетного удару по будинку, де поранений 6-місячний хлопчик, Покровськ, Донецька область, 30 листопада 2023 рік
Вирва на місці удару по приватному подвір’ю родини у Покровську. Наслідки обстрілу Покровська 30 листопада, Фото: Суспільне Донбас

У Новогродівці також п’ятеро поранених: троє жінок віком 42, 58, 63 роки та 62-річний чоловік. Також, за даними прокуратури, з мінно-вибуховою травмою, струсом головного мозку та забоями у тяжкому стані доправили до лікарні 13-річного підлітка.

Покровськ, Донецька область, наслідки ракетної атаки РФ в ніч на 30 листопада
Такий вигляд має подвір’я родини. Батько, мати та 6-місячний Ілай були під завалами літньої кухні, де вони ночували. Фото: Олександр Буряк/Суспільне Донбас

“Перший обстріл був в 23:27, другий в 23:35 — це по центру міста. Зазнали пошкоджень дві адміністративні будівлі, 15 приватних будинків, 4 багатоквартирних будинки. Це вже четвертий обстріл за цей місяць. Гатять по центру, гатять по приватним будинкам просто знищують наше мирне населення“, — розказав начальника Покровської МВА Сергій Добряк.

У Покровський лікарні допомогу надавали 7 пораненим через обстріли, троє — двоє жителів Новогродівки та чоловік з Покровська — госпіталізували, розповів завідувач хірургічного відділення Геннадій Куропяткін.

Руїни на місці удару російської ракети у Покровську, Донецька область, 30 листопада
Руїни на місці удару ракет С-300 у Покровську. Фото: Олександр Буряк/Суспільне Донбас

Одна з ракет, які випустили окупанти по Донеччині в ніч на 30 листопада, влучила у Мирнограді. Там пошкоджені відділ поліції, суд, державні автомобілі.

Джерело – Суспільне Донбас

One thought on ““Бомбили Донбас”: росіяни в ніч на 30 листопада обстріляли міста Донеччини. ВІДЕО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *