Псевдопацифісти. Як путінські посіпаки в Рамштайні вимагали не давати зброю Україні? ВІДЕО

Незважаючи на свої невеликі розміри та традиційний розмірений спосіб життя місцевих жителів, Рамштайн сьогодні, мабуть, найвідоміше після Берліна німецьке місто. Тут розташована потужна військова база США, яка помітним чином впливає на економічний та соціально-побутовий розвиток населеного пункту. Як розповідають місцеві жителі, інфраструктура, пов’язана з військовими, дає додаткові робочі місця та відрахування до бюджету. А обсяги гуманітарної допомоги українським біженцям, які оселилися тут, заслужили на повагу та подяку людей. Але далеко не всім, як то кажуть, спокійно живеться…

Час від часу в Рамштайні проходить мирна акція “добрих росіян”, як вони самі себе називають. Схоже, що цинізм цих персонажів буквально виходить навіть за улюблені ними червоні лінії. Адже демонстрація була організована прокремлівськими пропагандистами, які, на жаль, дуже добре живуть у Німеччині. Очолювала це зборище відома пропутинська активістка Олена Ковбасникова, вже не раз офштрафована німецькою владою за, м’яко скажімо, антигромадські дії та висловлювання.

По-друге, ця сумнівна компанія, яка підтримує рашистську агресію проти України, оголосила себе пацифістами і нібито вимагала зупинити війну. Щоправда, за рахунок припинення постачання зброї українцям, щоб путлеру було зручніше здобути перемогу.

Крім того, у більшості учасників виявилася страшна плутанина у голові. Так, якийсь Сергій, за його словами, прийшов, щоб підтримати дружбу між народом Німеччини та РФ-ії, для чого, на його думку, Україну також потрібно позбавити поставок озброєння. Ще цей псевдопацифіст, прикриваючись балачками про бажання миру, повідомив, що його рідні ще не мобілізовані. Але це поки що. Оскільки так і чекають, поки можна буде піти на війну проти України. Дивно, як ця родина поспішає стати добривом на полях.

Наступний учасник маски-шоу, польського походження, прийшов на це зборище, проплачене кремлем, зі своїм другом. Так він представив фігуру “веселого роджера”, явно переплутавши мітинг із Хеллоуїном. Натомість у Рамштайні він виступав проти НАТО.

Що було в цих людей у голові, коли вони для ходи, нібито, за мир, взяли до рук плакати з портретами в тюремних робах членів федерального уряду Німеччини, – країни, яка надала толерантний прийом, – сказати важко. Їхня невдячність, ще раз повторюю, цинізм, екстремізм і дурість, в наявності. Німецькій владі, схоже, треба терміново зробити належні висновки. Тим паче, що місцеве населення міста Рамштайн спеціально вийшло поспостерігати за цим збіговиськом невдах і брехунів. Жителі міста засудили прокремлівських дворняг.

Провідниця ж натовпу, який помітно порідшав у порівнянні з минулим роком (мабуть, фінансування пішло на спад або крадіжка партійної каси на місцевому рівні збільшилася), олена ковбасникова, у бойовому розфарбуванні, мала нахабство розповідати, як вона і товариші недавно була в окупований частини Донбасу, куди вона доставляла гуманітарну допомогу, явно вкрадену дорогою з українських складів, а також Маріуполь, де її улюблений російський світ, за її словами, так нібито чудово збудував будинки та дороги. Не даватимемо слово прокремлівській пропагандистці. Не заслужила.

Хто показав приклад мужності, справжнього патріотизму та послідовності у боротьбі за свободу та незалежність України – це українські активістки Анна Доблер, яка сміливо бере інтерв’ю у матірих ворогів України та Ганна Фішер. Весь час, поки тривала хода, жінка йшла попереду колони, гордо несучи український прапор. Від ворожих нападок її оберігав ланцюжок поліцейських та її віра у перемогу України.

До сміливих українок приєднався Віктор із Херсона, який майже 20 років живе у Німеччині та з перших днів війни допомагає своїм співвітчизникам. А німці, які спостерігали за зборищем пропутинських посіпаків, різко засудили також те, що ці, нібито мирні люди, нахабно використали легендарну музику “бітлів”, що свого часу стала гімном пацифізму.

Потішило одне – учасників збіговиськ російського світу все менше, а голос українців – чути все голосніше.

Авторка – Ольга Шубіна

ВІДЕО – Юрій Рух

СИЛА ГРОМАД висловлює вдячність своїм колегам, які зараз працюють в Німеччині і підтримують нашу боротьбу за свободу і незалежність.

Слава Україні! Смерть ворогам!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *