Вночі росіяни атакували Одещину трьома хвилями дронів і ракет

Російські війська у ніч на 14 серпня атакували Одещину трьома хвилями: двома хвилями ударних дронів, загальною кількістю 15 штук, і вісьмома ракетами типу «Калібр», уточнив голова обласної військової адміністрації Олег Кіпер. Згорів гіпермаркет “Фоззі” в середмісті Одеси, та гуртожиток одного з вишів.

«Внаслідок збиття ракет, які росіяни спрямували у середмістя Одеси, уламками було пошкоджено гуртожиток одного з навчальних закладів, житловий будинок і супермаркет. Вибуховою хвилею у кількох будівлях вибито вікна, пошкоджено припарковані поруч автівки. На трьох об’єктах виникли пожежі. На місці працюють всі відповідні служби», – написав Кіпер.

За його словами, троє постраждалих – співробітники супермаркету, двох із них шпиталізували.

Тим часом, міністр внутрішніх справ Ігор Клименко оприлюднив фото роботи пожежників в Одесі.

«Рятувальники ДСНС упродовж ночі ліквідували наслідки ворожого обстрілу Одеси. Найбільших пошкоджень зазнав супермаркет… Крім того, пошкоджено багатоквартирні будинки, будівлі навчальних закладів, автомобілі, аптеку та гуртожиток вищого навчального закладу», – написав він.

Раніше у Повітряних силах повідомили, що всі 8 ракет і 15 дронів збили ППО.

Ціллю російських військових під час нічної атаки на Одесу було середмістя, українським силам ППО доводилося збивати ракети над житловими кварталами. Про це в ефірі національного телемарафону повідомила керівниця Об’єднаного координаційного пресцентру сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

Під ударом було безпосередньо середмістя Одеси тому, що ракети доводилося збивати просто над містом, над житловими кварталами. А це означає, що саме туди ворог і спрямовував їх… Не виключено, що під загрозою була і портова інфраструктура. Але сили протиповітряної оборони відпрацювали на відмінно”, – сказала речниця.

Гуменюк відзначила, що росія продовжує завдавати ударів по Одесі та області через “невирішене питання” Чорноморської зернової ініціативи.

Ворог продовжує мститися за ці невирішені питання, за не приставання на його умови. Вони продовжують тиск, зокрема на портову інфраструктуру та ті регіони, які, за їх прогнозами, можуть бути більш вразливими у цьому сенсі. Зокрема, Одеська область як приморський, портовий регіон дійсно під загрозою”, – підкреслила вона.

На питання, чи такими атаками країна-агресор намагається примусити українців піти їй на поступки, Гуменюк відповіла: “Враховуючи їх риторику, можна припустити, що вони намагаються зробити дисбаланс та дискомунікацію між Силами оборони і місцевим населенням”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *