Великобуялицька сільрада створює власний ЦНАП і переймає досвід в Крсносілки

Великобуялицька сільрада Березівського району Одеської області вирішила створити власний ЦНАП. З цією метою голова цієї громади разом з відповідальною особою вирушили до села Красносілка Одеського району, що вивчити досвід роботи центру з надання адміністративних послуг Красносільської ОТГ.

Про це повідомила голова керівник місцевого самоврядування Красносілки Марина Архірій.

Красносільський ЦНАП функціонує з 2016 року – центр надає 263 послуги.

«3 липня до нас завітали гості з Великобуялицької громади, щоб перейняти досвід утворення і роботи Красносільського ЦНАПу. Голова громади та відповідальна за створення ЦНАПу особа оглянули приміщення нашого центру, робочі місця адміністраторів, поспілкувалися з керівником та спеціалістами», – розповіла Марина Архірій.

Голова  також зазначила, що Красносільський ЦНАП почав працювати у 2016 році, через рік після утворення громади. За цей час удосконалювалася робота ЦНАПу та збільшувався перелік послуг.

Значну роль у становленні центру відіграв молодий керівник відділу Сергій Лапчик. Він втілював пілотні проекти, за які не бралися більшість не лише сільських, але й міських громад.

«Нині центр надає 263 послуги, зокрема, з  оформлення паспортів, реєстрації нерухомості, бізнесу, послуги соціального характеру та інші місцеві послуги. Ми постійно удосконалюємо ЦНАП для прийому осіб з обмеженими можливостями: встановили таблички із шрифтом Брайля, дзвінок для виклику персоналу тощо. Приємно, що наш центр є серед кращих на Одещині серед сільських ЦНАПів. Саме тому Одеська облдержадміністрація рекомендує іншим ОТГ переймати у нас досвід», – доповнила розповідь очільниця сільради.

Варто нагадати, що облдержадміністрація багато разів визнавала Красносільську сільраду кращою в області серед громад з населенням від 10 до 15 тисяч.

2 thoughts on “Великобуялицька сільрада створює власний ЦНАП і переймає досвід в Крсносілки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *