Вбивча гойдалка: лікарі рятують 11-річну дівчинку з Мологівської громади

В селі Андріївка Мологівської громади, що у Білгород-Дністровського районі Одещини, стався трагічний нещасний випадок на дитячому майданчику. Під час гри з гойдалки злетіла 11-річна школярка, після чого отримала декілька ударів атракціоном, на якому продовжували перебувати діти, по обличчю. Тепер на постраждалу чекають чисельні операції та тривала реабілітація – її личко довелося збирати по частинах.

Лікарі Одеської обласної дитячої клінічної лікарні розповіли про порятунок 11-річної Вікторії Стойчевої, яка отримала серйозну травму голови та обличчя під час гри на металевій гойдалці. Надання медичної допомоги було здійснено з високим професіоналізмом на всіх етапах. Про це розповіли на сторінці медзакладу.

Як зазначається, завдяки оперативності швидкої медичної допомоги, дитину доставили до Білгород-Дністровської міської лікарні, де їй була надана первинна допомога.

Медичний персонал забезпечив штучне дихання, провів первинну обробку ран та зробив комп’ютерну томографію. Після стабілізації дитину у супроводі реаніматолога транспортували до реанімаційного відділення Одеської обласної дитячої клінічної лікарні.

Під час дообстеження виявлено, що один зі щеплених уламків кісток знаходиться біля правого ока та викликає його випадіння. Фахівці Одеської обласної дитячої клінічної лікарні Ющак Ігор Александрович, завідувач відділення нейрохірургії, та Драгонюк Олександр Анатолійович, завідувач відділення оториноларингології, розпочали складне оперативне втручання. Задля усунення загрози повної втрати ока була зібрана мультидисциплінарна команда офтальмологів та щелепно-лицьових хірургів”, – підкреслили лікарі.

На щастя, під час тривалої операції було успішно видалено кістковий уламок, що травмував око дівчинки.

“На цей час фіксується позитивна динаміка стану маленької пацієнтки. Боротьба за життя та здоров’я дитини триває”, – розповіли у лікарні.

Медики вкотре звертаються до батьків, щоб ті були уважними, слідкували за дітьми. Один необачний вчинок чи рух може обернутись на біду.

Нагадаємо, минулими вихідними у селі Андріївка Білгород-Дністровського району стався жахливий нещасний випадок на дитячому майданчику.

За словами очевидців діти каталися на гойдалці, коли Віка несподівано впала на землю. Атракціон з декількома дітьми двічі пройшовся по обличчю дитини. Перебуваючи у шоковому стані після отриманих ударів, Вікторія підвелася та зробила декілька кроків навпомацки з витягнутими ручками, адже нічого не бачила, та згодом впала. Одна з дівчат, які були на майданчику з Вікою, швидко побігла до найближчого магазину та покликала дорослих на допомогу, які вже згодом викликали “швидку”.

Кошти на допомогу в лікування постраждалої дівчинки збирають небайдужі односельці на сторінці Мологівського громади.

За словами місцевих жителів, майданчик, де стався нещасний випадок, вже закрили.

One thought on “Вбивча гойдалка: лікарі рятують 11-річну дівчинку з Мологівської громади

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *