Зброя на фронт: Степанівська громада купила антидронову рушницю, яка рятує воїнам життя. ВІДЕО

Розгорнута російська агресія проти України для Степанівської сільської громади з Одещини розділила життя на “до” та “після”. Місцевій владі було непросто, але війна згуртувала людей навколо головної мети – спільної перемоги. Тому жителі активно допомагали, підтримували одне одного, а найбільшу допомогу виявили до своїх оборонців – місцевих бригад територіальної оборони та підрозділів Збройних Сил України.
Наталія БараненкоПро це СИЛІ ГРОМАД розповіла голова Степанівської громади Наталія Бараненко.
Особливе розташування Степанівської громади досить ризиковане: її територія у Роздільнянському районі межує з невизнаним “Придністров’ям”, влада якого, як відомо, підтримує російську сторону у війні з Україною (тоді як офіційна влада Молдови вважає територію окупованою росією). Час від часу в різних медіа здіймаються інформаційні хвилі про можливий наступ з боку так званого “ПМР”, та й росіяни не раз озвучували свої наміри “дійти” до нього, щоб таким чином відрізати південь України і окупувати все північне узбережжя Чорного моря.
Тому з перших днів повномасштабного вторгнення на цій прикордонній території збільшилась кількість українських оборонців, аби попередити можливі загрози. 20 кілометрів спільного кордону ретельно пильнують прикордонники, тероборонівці та Збройні Сили України.
“Саме військові, які прибули на територію нашої громади, допомогли нам пережити перші дні цієї страшної агресії. Ми їм допомагали з розташуванням, готували харчування, надавали техніку, яка є в нашому розпорядженні КП “Степанівське”, – наш ескаватор, допомагав будувати укриття. У нас дуже тісні зв’язки з багатьма частинами, ми допомагаємо Миколаєву, Білгород-Дністровському, направляємо і в Херсонський напрямок, на Донеччину, підрозділам, які зараз служать на передній лінії “, – розповіла пані Наталія.
З-поміж жителів Степанівської громади близько 200 чоловіків зараз служать в лавах ЗСУ. Серед них і староста Яковлівського старостинського округу, – після поранення чоловік перебуває в госпіталі. Своїм захисникам громада допомагає всім чим може: з перших днів ліпили вареники й пиріжки, діти малювали й передавали малюнки – все задля того,  аби рідні повернулися додому цілими й неушкодженими. На жаль, є й важкі втрати: вісім героїв Степанівської громади вже ніколи не обіймуть своїх рідних…
Місцева влада надає значну фінансову підтримку військовим підрозділам: так, у 2022 році близько 4 мільйонів гривень громада виділила бригадам тероборони, придбали для них квадрокоптери, тепловізори, прибори нічного бачення, відеоапаратуру, паливо, харчування, – все, про що просили військові. За 5 місяців 2023 року громада вже  виділила 5 млн гривень, розповіла Наталія Вікторівна:
Це знову були дрони, акумулятори, шини. І ми пишаємось тим, що ми придбали для 126 бригади антидронову рушницю. Ми доводили всім, що маємо право її купувати, бо вона потрібна хлопцям, щоб врятувати їх життя”, – каже голова громади.
Пані Наталія продовжує бути на постійному зв’язку з військовими, тож дуже зраділа, коли отримала голосове повідомлення, в якому військовий Олександр дякує за те, що антидронова рушниця вже за перший тиждень роботи “приземлила дві пташечки” (дрони), які несли смертоносну вибухівку, дві гранати ВОГ для ураження особового складу. Українські воїни дякують голові за участь в їхніх потребах. Таким чином громада допомагає вберегти життя військових на передньому фронті боротьби з окупаційними військами. І разом з ними бореться за перемогу.
ВІДЕО – СИЛА ГРОМАД:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *