В Сергіївській громаді планують створити курорт, який працював би круглий рік

В Сергіївці Білгород-Дністровського району Одеської області планують створити сучасний унікальний бальнеологічний причорноморський курорт з переходом режиму його функціонування від сезонного до цілорічного.

Про це повідомляє інформаційна агенція «Юг.Today» з посиланням на голову громади Анатолія Чередниченка.

За словами Анатолія Григоровича, розвиток бальнеологічного курорту на півдні України здійснюватиметься за рахунок місцевого бюджету (зокрема, 5 млн грн) та із залученням приватного капіталу.

Реалізація проєкту з мінеральною водою пропонується на базі комунального підприємства Сергіївської селищної ради. На умовах франчайзингу також розглядається форма державно-приватного партнерства.

Відкриття цього курорту дозволить збільшити кількість робочих місць, перейти від сезонного працевлаштування населення до цілорічного, стимулювати розвиток малого та середнього бізнесу переважно в сфері надання послуг та обслуговування, збудувати нові та розширити діючи заклади відпочинку і оздоровлення населення. Це, в свою чергу, забезпечить проведення якісної післявоєнної реабілітації як військових, так і цивільних громадян та їх дітей, будівництво загальнокурортного бювету з мінеральною водою, житла для людей, що втратили його під час війни, та забезпечення їх роботою. Рекламація курорту дозволить просувати власну продукцію (мінеральну воду та лікувальні грязі) на нові ринки збуту.

Партнер проєкту «термальних джерел» ТОВ «Золота нива» забезпечує реалізацію пропозицій та використовує власну матеріально-технічну базу, а в подальшому – відіграє роль «магніта» або «локомотива» курорту.

Наразі вже проведено медичний аналіз мінеральної води, роботи з аналізу ринку і цільової аудиторії та розробки стратегії розвитку, позиціонування майбутнього бренду мінеральної води «Сергіївська», в майбутньому — організація тендеру, ліцензування.

В рамках створення майбутнього бальнеологічного курорту планується в приміщенні та на земельній ділянці комунальної власності громади закупівля, монтаж та налагодження роботи лінії розливу мінеральної води, розробка власної назви, товарного знаку та дизайну пляшки (до речі, це вже існує), рекламування та налагодження ринку збуту готової продукції.

Далі мають намір провести проєктування та будівництво загальнокурортного інклюзивного бювету з мінеральною водою.

Наступні кроки, за словами очільника громади, пропонується здійснювати на території партнера проєкту за його участю і фінансуванням. На сьогодні вже розроблений проєкт буріння пошуково-експлуатаційної свердловини термальної води, отримано висновки щодо проєкту будівництва свердловини, частково придбане обладнання.

Голова громади запевняє, що в рамках проєкту заплановані навчальні поїздки до успішних бальнеологічних та термальних курортів для переймання їх досвіду. Окрім того, на площі партнера буде проведена реконструкція існуючого приміщення і басейну, здійснене будівництво вуличного інклюзивного басейну з термальними водами.

І, звичайно, необхідно буде отримати дозвіл на спеціальне водокористування. Як тільки безпекова ситуація на Одещині стабілізується, впровадити проєкт можна буде протягом 30-ти місяців.

One thought on “В Сергіївській громаді планують створити курорт, який працював би круглий рік

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *