Місцева влада та екологи застерігають жителів Одещини від купання у морі. ВІДЕО

Як він розповів, підрив Каховської ГЕС сприяв зниженню солоності води, що матиме вплив на морські організми.

“Проблема не в тому, що риба почне втікати від такої води. Більш ймовірно, що придонні організми, ті ж самі бички, зізнають великих втрат. І це пов’язано не тільки з прісною водою і токсичними речовинами. Це буде комплексна проблема. Можуть загинути великі площі мідій”, — зазначив вчений.

За його словами, токсичні речовини накопичуватися і в організмах, і на морському дні. Коли восени почнуться шторми, то ситуація може погіршитись.

Восени ми побачимо, що коли будуть шторми, ситуація знову стане важкою…. На рік ми відрізані від курортного сезону. Не рекомендую купатися, рибалити та вживати морепродукти”, – розповів директор.

Закликав зачекати з відпочинком на морському узбережжі й голова Лиманської громади Білгород-Дністровського району Василь Резніченко. До складу цієї громади входить дві рекреаційні зони – курорт Расєйка і Катранка.

Через штормову погоду, головна загроза життю – це міни, які прибивають хвилі до берега. Через нещодавній терористичний акт з боку російських військ, які підірвали Каховську ГЕС, ризик натрапити на ворожі міни збільшився в рази. Будь-який, навіть найменший контакт з ворожим снарядом може позбавити Вас життя, чи скалічити ваших рідних. Не забувайте, що великий потік води змивав все на своєму шляху і зараз море дуже забруднене. Купання у морській воді несе пряму загрозу Вашому здоров’ю.  Не ризикуйте своїм життям зараз, – ми ще відпочинемо, після перемоги”, – сказав він у відеозверненні.

2 thoughts on “Місцева влада та екологи застерігають жителів Одещини від купання у морі. ВІДЕО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *