Лідери одеських громад взяли участь у Міжнародному саміті міст та регіонів

20 квітня представники органів влади та місцевого самоврядування Одеської області взяли участь у Міжнародному саміті міст та регіонів, що відбувся в режимі відеоконференції.

“Цей захід став важливою міжнародною подією з найвищим рівнем участі представників різних держав та іноземних громад. Мета саміту – налагодження між громадами України корисних контактів з громадами з-за кордону, жителі яких усвідомлюють, що Україна бореться не лише за своє майбутнє, а й за їхнє також, і готові нас підтримати у цій боротьбі», – повідомили у пресслужбі Одеської ОВА.

самітЗавдяки такому майданчику представники місцевих влад можуть безпосередньо обговорювати питання повоєнного відновлення держави, ініціативи з нормалізації життя громад та, головне, одержувати при цьому всебічну підтримку з боку організаторів і партнерів.

У роботі форуму взяли участь президент Європейського комітету регіонів Васко Алвес Кордейру, президент Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи Ліндерт Вербеек.

Насамперед говорили про реінтеграцію українських територій, подолання гуманітарних викликів, відновлення життєдіяльності громад за участю міжнародних урядових та неурядових організацій.

Учасники заходу також порушили питання розмінування та інноваційного розвитку територій. За результатами саміту заплановано підписання підсумкової декларації й низки угод про партнерство на муніципальному рівні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *