Мільйон “відкату”: білгород-дністровських комунальників підозрюють в розтраті коштів

В Одеській області службовців комунального підприємства підозрюють у розтраті держкоштів під час купівлі машини для очищення каналізації. Про це повідомили в Одеській обласній прокуратурі.

Білгород-ДністровськийЗа їхніми даними, у межах Цільової програми “Питна вода міста Білгорода-Дністровського на 2021-2023 роки” керівник комунального підприємства та менеджер із закупівель уклали із підприємцем договір купівлі спеціалізованої машини для гідродинамічної промивки та очищення каналізаційних колекторів у поєднанні з асенізаційною машиною марки MAN 1997 року випуску вартістю 2,8 мільйона гривень.

Під час закупівлі транспорту його вартість завищили, а технічні вимоги й характеристики — занизили: згідно з річним планом закупівель цього КП мали придбати автомобіль 2010 року виготовлення, а встановлене на ньому обладнання мало бути нове та з заводською гарантією.

На мільйон дорожча машина для чистки каналізації: на Одещині комунальників підозрюють в розтраті коштів
Працівниця КП, яке підозрюють в розтраті коштів, Одеська область. Фото: Одеська обласна прокуратура

За даними прокуратури, службовці розтратили майже мільйон гривень місцевого бюджету. Наразі за клопотанням прокурора керівник підприємства перебуває під вартою, а менеджерка – під домашнім арештом, також службовців відсторонено від займаних посад. Їм повідомлено про підозру у розтраті бюджетних коштів (ч. 5 ст. 191 КК України). За це може загрожувати ув’язнення на строк від семи до 12 років.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *