В Лиманській громаді контролюють фермерів, які використовують землю без договорів

Керівництво Лиманської сільської громади, що у Білгород-Дністровському районі Одещини, продовжує наводити лад в земельній сфері. 14 березня робоча комісія, створена для інвентаризації земель сільгосппризначення, провела інспекцію своїх територій і виявила, що не всі засіяні земельні ділянки офомлені належним чином. 
РезніченкоПро це повідомив голова громади Василь Резніченко.
Комісія виїхала на декілька масивів за межами населенного пункту с. Лиман, на яких фактично було встановлено обробіток ділянок земель комунальної власності фермерськими господарствами без правовстановлюючих документів. Результати перевірки будуть внесені до протоколу, повідомив голова.
Шановні фермери та сільгосптоваровиробники громади! Інвентаризація буде проводитись по всіх масивах громади. Тому, нагадую, надайте до земельного відділу інформацію про фактичний обробіток земель, які ви використовуєте”, – звернувся до підприємців Василь Резніченко.
РезніченкоЯк раніше повідомляла СИЛА ГРОМАД, місцева влада взяла курс на прозору і зрозумілу роботу фермерів на сільгоспугіддях. Так, у січні 2023 року Лиманський сільський голова втрутився у конфлікт між фермером та власниками землі у селі Приморське, що входить до складу громади. Та продовжує наводити лад земельній сфері задля наповнення бюджету громади та протидії ухиляння від сплати податків місцевими товаровиробниками.
Для цього місцева влада створила спеціальну робочу комісію, яка проводить інвентаризацію земель. До її складу входять спеціалісти сільської ради та депутати, а за потреби залучають відповідних фахівців.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *