Свічки, сітки і харчі: як Авангардівська громада волонтерить для ЗСУ?

Авангардівська селищна громада Одеської області на власних інформаційних ресурсах, у дописі «Опора фронту – надійний тил», розповіла про свою підтримку ЗСУ.

АвангардЗазначається, що багато жителів громади з перших днів війни стали активними учасниками волонтерського руху. Часті відключення світла не впливають на роботу помічників фронту.

Активісти громади плетуть маскувальні сітки, шиють балаклави, матраци, подушки, готують м’ясні консерви, енергетичні суміші для захисників України.

Зокрема, за виготовлення окопних свічок взялися жінки з житлового масиву «Сьоме небо» Лариса, перетворивши свої квартири на тимчасові «міні-підприємства» з  виготовлення джерел світла в окопах.

Натомість колектив Хлібодарського будинку культури взяв на себе збір для військових теплих шкарпеток, білизни, устілки для взуття. Необхідні речі жителі селища несуть до закладу культури.

АвангардУ селищній раді відзначили, що невтомними «бджілками» волонтерського руху в Авангарді є родина Осипенків. На будь-який запит із передової Осипенки реагують миттєво і виконують його з допомогою інших волонтерів за лічені дні, а іноді й години.

У свою чергу волонтерська команда «Молодь Авангарду» проводять благодійні акції, збирає кошти на потреби армії, допомагають людям, які через війну опинилися в скрутному становищі тощо.

Авангард

Нагадаємо, що до складу Авангардівської громади входять селища Авангард та Радісне, села Хлібодарське,  Прилиманське і Нова Долина.

У минулі роки Одеська облдержадміністрація постійно визначала селищну раду кращою в області серед громад з населенням понад 15 тисяч людей.

Авангард

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *