Як живе родина хлопчика, якого в Одесі вбила російська ракета? ВІДЕО

2 травня родина Ялишевих втратила молодшого сина – 14-річного В’ячеслава Ялишева. Підліток загинув внаслідок ракетного удару, який російські військові завдали по військовому містечку в Одесі. Хлопця накрило уламками, коли він біг сповістити літніх людей про повітряну тривогу. З родиною загиблого поспілкувалися журналісти Суспільного.

“У безодні, у чорній ямі… Немає ані світла, нічого… Половину тебе просто взяли, відірвали та викинули! Намагаємося жити, у мене ще один син залишився, він одружився, з’являться онуки, наче є заради кого жити…але після Слави якась пустота”, – розповідає мати Ольга Ялишева. – Вважаю, що він загинув героєм, бо коли я подзвонила і сказала сховатися в підвалі й не ризикувати, він замість цього вирішив попередити літніх людей. Якби він затримався у під’їзді, то залишився б живий, а воно он як виходить — значить в нього така була доля, значить він мав врятувати та попередити інших людей, віддавши своє життя”.

Російська ракета того дня вразила гуртожиток військового містечка. Під час цього удару до лікарні також потрапила неповнолітня дівчина.

“Нам надходить сигнал повітряної тривоги раніше ніж у місті, тобто ми перші дізнаємося про тривогу. Того дня місто сигнал ще не дало, ракети побачили на радарах дуже пізно, коли вони вже підлітали до точки, і точка виявилася – гуртожиток військового містечка. Вони сховалися в підвалі, там мешкала ще літня сім’я, вони теж там ховалися”, – каже Ольга.

Любив потяги та завжди піклувався про родину. Що говорить родина підлітка, якого в Одесі вбила російська ракета
Батьки Слави. Фото: Суспільне Одеса

Батьки та старший брат В’ячеслава – військові, тому в той день він був з бабусею та дідусем в гуртожитку.

Коли ми туди приїхали, працювала пожежна команда, були швидкі і Славу вже витягли з-під уламків обваленого цього приміщення гуртожитку. … Ти бачиш цього монстра – ракету – знаєш, що вона летить, але зробити не завжди можливо все для того, щоб її знищити”, – розказав батько загиблого Євген Ялишев.

Любив потяги та завжди піклувався про родину. Що говорить родина підлітка, якого в Одесі вбила російська ракета
Родина загиблого Славка. Фото: Ольга Ялишева

“Його любили всі”

“Дуже був веселий, відповідальний – це не те слово, бо коли приходила навіть в обід з роботи, у мене на столі вже стояв розігрітий суп і чашка кави, і якщо я запізнювалася на обід, він дзвонив і мене постійно сварив: мамо, не затримуйся, мамо, все стигне. Його любили всі”, – згадує мати Ольга.

Це любов Славка – потяги, літаки, дуже багато про них ми спілкувалися. “Слава, що тобі подарувати на день народження? Залізну дорогу”. У нас їх п’ять штук. І ось, коли він приїжджав до нас, а біля нас залізна дорога, і електрички ходили Харків-Чугуїв, і вони з дідусем їздили на цих електричках”, – пригадує бабуся Алевтина Ялишева.

Любив потяги та завжди піклувався про родину. Що говорить родина підлітка, якого в Одесі вбила російська ракета
Бабуся Алевтина Ялишева. Фото: Суспільне Одеса

Зараз родина Ялишевих переїхала в новий дім, бо гуртожиток, де мешкали раніше, зруйнований. Із собою забрали улюблені іграшки хлопця та парфуми, щоб пам’ятати запах.

Любив потяги та завжди піклувався про родину. Що говорить родина підлітка, якого в Одесі вбила російська ракета
Улюблені іграшки Слави. Фото: Суспільне Одеса

Як відомо, 2 травня о 18:34 росіяни завдали ракетного удару по гуртожитку в Одесі. Загинув 14-річний хлопець, неповнолітня дівчина потрапила до лікарні. Ракета “Онікс”, яка влучила у житлову будівлю в Одесі, була випущена з окупованого Криму.

Джерело – Суспільне Одеса 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *