Підтримка постраждалих від збройних конфліктів: Біляївка та Одеса отримали по 1,5 млн гривень ЮНІСЕФ

Одещина стала притулком для десятків тисяч людей, які вимушені тікати з окупованих регіонів країни та місць, де йдуть повномасштабні бойові дії. Одеська та Біляївська міські ради в рамках проєкту «Надзвичайне реагування на підтримку дітей, постраждалих від збройних конфліктів, шляхом грошових переказів муніципалітетам, які включені до ініціативи «Громади, дружні до дітей та молоді», який реалізовується Дитячим Фондом ООН (ЮНІСЕФ) в Україні допомагає людям, котрі знайшли прихисток на їх територіях. Проєкт здійснюється спільно з Асоціацією міст України.

Про це повідомили в Одеському регіональному відділенні Асоціації міст України.

Так, в Одесі отримати допомогу та оформити документи переселенці можуть у Центрі соціальних служб Одеської міськради, який нещодавно отримав цільову пожертву у розмірі 1,5 мільйони гривень. За отримані кошти придбано товари першої необхідності, зокрема постільну білизну, набори рушників, пральний порошок. Для отримання такого пакунку необхідний набір документів: паспорт, код та посвідчення переселенця.

Допомогу у центрі надають як переселенцям, так і одеситам, хто опинився у складній життєвій ситуації, людям з інвалідністю та багатодітним сім’ям. Співробітники діляться: за цей час за допомогою звернулися багато людей. Кожен і кожна має свою історію. Як повідомили у центрі соціальних служб Одеської міськради, що вже понад 500 осіб отримали гуманітарну допомогу.

Кошти цільової пожертви від ЮНІСЕФ якісно використали і в Біляївській громаді, яка отримала 1,5 млн гривень В рамках реалізації проєкту комунальною установою “Центром надання соціальних послуг “Родинне коло” Біляївської міської ради було закуплено продуктові набори для мешканців Біляївської міської територіальної громади.

 Отримані від ЮНІСЕФ гроші дозволяють надати допомогу сім’ям з дітьми, особам похилого віку та внутрішньо переміщеним особам, які опинились в складних життєвих обставинах, повідомили в міськраді.
Серед них – мешканці громади з пільгових категорій та пенсіонери 65+.

За словами заступниці Біляївського міського голови Олени Кравченко, готуючи ґрантову заявку, вони визначили кілька важливих напрямків, які потребують уваги, особливо в умовах воєнного часу. Отримані кошти дозволять надати допомогу вразливим до наслідків війни категоріям громадян. Зокрема, це діти, жінки, внутрішньо переміщені особи.

Біляївська громада з початку повномасштабного вторгнення приймає, розміщує і допомагає переселенцям. Разом з тим ми вирішуємо проблемні питання не лише внутрішньо переміщених осіб, а й мешканців громади, які через війну опинилися у скрутних життєвих обставинах, – говорить Олена Кравченко. – І необхідно мати ресурс, щоб надалі продовжувати надавати таким людям допомогу. Тому першим напрямком щодо ґранту визначили забезпечення товарами першої необхідності сімей з дітьми, які проживають у громаді і опинилися у скруті”, – пояснила вона.

Як розповіла заступниця міського голови, мова про закупівлю продуктових наборів, підгузків, побутової хімії, засобів гігієни тощо. Загалом таких товарів закуплять на суму 287 тис грн.

Розрахунок потреб товарів першої необхідності зробили на основі аналізу інформації, отриманої від ВПО та мешканців, які опинилися у складних життєвих обставинах. Всі ці дані фіксують спеціалісти центру надання соцпослуг “Родинне коло”.

Крім того, за ґрантові кошти закуплять обладнання для пологового відділення Біляївської багатопрофільної лікарні. Серед нього: апарат штучної вентиляції легень для новонароджених, операційний стіл, акушерське ліжко, діатермокоагулятор-електроніж хірургічний та інше. Загалом на цей напрямок передбачили близько 1,1 млн грн.

Ми продовжуємо роботу, щоб допомагати забезпечувати потреби тих мешканців, яким необхідна підпримка, – говорить Олена Кравченко. – Працюємо над залученням коштів від інших ґрантових програм. І завжди відкриті до співпраці з місцевими благодійниками, які готові надавати свою допомогу”. 
Як за підтримки ЮНІСЕФ допомагають переселенцям в Одесі – у ВІДЕО:

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *