Румунське місто Сучава прикрасив мурал на основі роботи 15-річної Тетяни з Одещини

Спільна операційна програма «Румунія – Україна» відзначила завершення кампанії-маніфесту «Звернення до України» публічним заходом в місті Сучава.

Про це повідомили в Одеській ОВА.

З цієї нагоди на стіні національного коледжу «Міхай Емінеску» широкому загалу була представлена художня робота великих розмірів у вигляді муралу який, через програму транскордонної співпраці, передає послання солідарності та надії українському народу. Мурал був виконаний професійною командою на основі роботи під назвою «Птахи волі і свободи», яку надіслала 15-річна Тетяна з Одеської області – переможниця конкурсу «Звернення до України», організованого програмою.

В конкурсі взяли участь понад 60 робіт у виконанні молоді з Румунії та України, з яких було відібрано шість фіналістів, а переможець був обраний шляхом голосування на Facebook-сторінці програми ENI CBC Romania-Ukraine 2014-2020.

Фіналісти конкурсу були нагороджені смарт-годинниками, а переможниця, яка взяла участь в заході в Сучаві, отримала головний приз – електросамокат.

Одночасно, у Сучаві були організовані майстер-класи живопису для українських дітей-переселенців під керівництвом відомого графіка і карикатуриста Міхая Пинзару-Піма. На цифровому екрані молоді художники намалювали символи транскордонної співпраці між Румунією та Україною, використовуючи кольори національних прапорів.

В рамках цієї ж кампанії «Звернення до України», програма передала майже 500 наборів шкільного приладдя для 5 українських шкіл Одеси, Чернівців, Івано-Франківська та Закарпаття.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *