Мешканцям Одеської області можуть на 4 години вимкнути світло

В Одеській області протиаварійні графіки відключень електроенергії, які торкнуться всіх споживачів, поки застосовуватися не будуть. Про це на брифінгу розповів генеральний директор ДТЕК Одеські електромережі Дмитро Григор’єв.

За його словами, такі графіки створені давно, але вводитися в дію будуть лише після відповідної команди з НЕК Укренерго.

Ці графіки в нас складені, вони затверджені органами державної влади та НЕК Укренерго. Наразі ми виконуємо дві команди по застосуванню графіка обмеження електроспоживання та графіків обмеження споживання електричної потужності. Ми готові до застосування будь-якого з інших графіків. Та якщо ми будемо отримувати команду від диспетчера НЕК Укренерго на їх застосування, ми будемо сповіщати наших споживачів через офіційні джерела”, — зазначив Дмитро Григор’єв.

Якщо це станеться, відключення електрики у споживачів буде протягом не більше чотирьох годин. Наразі ж працюють лише два графіки обмеження електроенергії, які стосуються роботи промислових підприємств, пояснив Дмитро Григор’єв:

“Обмеження по споживанню електричної енергії на обсяг 498 тисяч кіловат-годин на добу і це стосується лише промислових підприємств. Другий графік, який застосований, це графік обмеження електричної потужності. Він введений на обсяг в 33 МВт і теж стосується лише промислових споживачів. Ці графіки введені о 7:00 ранку і їх застосування буде до команди, яка скасовує це, десь увечері”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *