До міста Южне переїхала школа раннього розвитку з Миколаєва. ВІДЕО

Дитяча школа раннього розвитку “Дітвора” переїхала з Миколаєва до міста Южне Одеської області. Через війну довелося поміняти п’ять великих класів для занять на два. Зараз в школі навчаються понад 50 дітей з різних міст України. Як відбувався переїзд, розповіли на Суспільному.

За словами директорки школи раннього розвитку Юлії Сурант, відкриття “Дітвори” було мрією родини, яка здійснилась сім років тому, 1 жовтня 2015 року.

Те що наша освіта дає – це зовсім не трошки, тому ми вирішили відкрити нашу “Дітвору” в Миколаєві. Спочатку у нас були тільки ранній розвиток, англійська мова і підготовка до школи, але наші діточки захотіли бути у нас подовше й у нас був міні дитячий садочок”, — розповіла директорка.

У Миколаєві в школі було п’ять класів для занять. На Одещині поки — два. Всього є три викладачі, адміністраторка та логопед. Всі вони також переселенці з Миколаєва.

За словами виховательки школи раннього розвитку Ольга Резнік, урок триває 55 хвилин, проводять їх два рази на тиждень. Кожного тижня – на нову тему. На заняттях діти вчаться правильно тримати олівець, розвивати дрібну моторику, тренувати пам’ять, вивчають віршики, працюють з цифрами.

Рятувались від війни: дитяча школа раннього розвитку переїхала з Миколаєва до Одещини
Урок у дитячій школі раннього розвитку. Суспільне Одеса

Це кабінет номер один. Тут займаються діточки, які молодшого віку, ранній розвиток до п’яти років. До речі, зараз там проходить урок з логопедом. У нас є логопед, вона також з Миколаєва. Такий невеличкий кабінет, ми тут все самі робили, тут були лише голі стіни, підлога, навіть, двері ставили. Все своїми силами, що привезли з Миколаєва, що закупляли”, — розповіла адміністраторка школи Анна Маковієнко.

Рятувались від війни: дитяча школа раннього розвитку переїхала з Миколаєва до Одещини
Школа раннього розвитку “Дітвора”. Кабінет для дітей дошкільного віку. Суспільне Одеса

Другий кабінет у нас призначений для діточок старшого віку — це підготовка до школи, також репетиторство для школярів. Також у нас є спеціальні окремі програми для школярів. Тут у нас є обладнання: телевізор, ноутбук для онлайн навчання”, — розповіла Анна Маковієнко.

Рятувались від війни: дитяча школа раннього розвитку переїхала з Миколаєва до Одещини
Вихователі школи “Дітвора”. Суспільне Одеса

У школі займаються діти з Южного та переселенці з різних міст України. Серед них трирічний Матвій з Миколаєва.

Рятувались від війни: дитяча школа раннього розвитку переїхала з Миколаєва до Одещини
Трирічний учень школи Матвій. Суспільне Одеса

Буквально це у нас п’яте заняття. Матвію подобається — це головне. Зараз дуже зручно, бо планую іти на роботу і потрібно дитину якось займати. Він зараз ходить погодинно, одну годину на добу. Але вони планують робити уроки по три години і це буде зручніше”, — поділилась мама Матвія Дар‘я Студінська.

За словами адміністрації школи раннього розвитку, після закінчення війни школу планують залишити в Южному, а також повернути до Миколаєва.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *