Семеро в одній кімнаті: в Маяківській громаді відновлюють житло після ракетних ударів росіян. ВІДЕО

Маяківська сільрада Одеського району виділила 3 мільйони 625 тисяч гривень на відновлення будинків, які були пошкоджені внаслідок ракетного удару РФ 27 червня. Загалом грошову допомогу отримали 41 родина. Як люди відновлюють власне житло, у відео від Суспільного.

27 червня вибухова хвиля від ракети зруйнувала будинок родини Степових: на першому поверсі повилітали двері та вікна, другий — знесло повністю. Зараз семеро членів сім’ї — батьки та п’ятеро дітей — живуть в одному приміщенні, на кухні.

“Спати десь у сусідів – це не варіант. Тому вирішили тут спати хоч на підлозі, хоч в таких умовах, але вдома”, — поділилася власниця будинку Марина Степова.

На відновлення оселі Степові отримали 295 тисяч гривень від сільради. Вже зробили основні роботи на другому поверсі. На першому досі безлад: приміщення завалені речами та шматками стелі.

Наче сума велика, але по цим цінам звичайно нічого. Ми тільки замовили вікна, двері, каміння і ліс. Метал – це все було за наші гроші. Зараз ми відбудували весь другий поверх, вставили вікна, двері, балкон, все утеплили”, — розповіла Марина Степова.

Розповідь дружини продовжив Сергій Степовий. Чоловік детально переповів кореспонденту Суспільного, що вже вдалося зробити:

“Розібрали повністю під нуль до першого поверху, вигнали стіни назад, побудували перегородки, побудували дах, утеплили, поміняли всі вікна, двері. В даний момент вже прошпакльовані стіни, ще плануємо хоча б поклеїти шпалери, і щось вигадати зі стелями”.

Найголовніше — відновити в будинку опалення до холодів. Родина планує завершити ремонт до листопада.

Родині Поліщуків пощастило більше, ніж Степовим. Їх будинок зазнав менших руйнувань: повилітали вікна і двері, обвалилася покрівля. Сім’я отримала 30 тисяч гривень матеріальної допомоги. Дах відновили, але, як виявилось, не повністю:

“Ми замінили десь листів 20 покрівлі. Але так як пішли сильні дощі, здалося, що десь щось пропустили. Зараз треба міняти також листів 30 – це четверта частина дому”, — пояснила власниця будинку Тетяна Поліщук.

Загалом до Маяківської сільради за допомогою звернулися господарі 77 будинків. З них — 41 родина вже отримала допомогу, розповів заступник сільського голови Василь Усенко:

Ми розробили програму підтримки постраждалих внаслідок російської агресії. Відповідно до неї була виділена сума 3 мільйони 625 тисяч гривень. Все, що в людей постраждало, ми описали це, створили акти відповідні, які були підписані й подані на виконком. На засіданні в кожному індивідуальному порядку визначали суму надання матеріальної допомоги”.

Джерело – Суспільне Одеса

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *