Южненська громада роздає респіратори людям, які живуть біля ОПЗ

Жителі селища Нові Біляри і села Булдинки, що розташовані поряд з Одеським припортовим заводом, безкоштовно отримають захисні респіратори. Про це Суспільному повідомила очільниця Новобілярського старостинського округу Южненської ОТГ Ірина Молотай.

Всього для округу придбали 1077 респіраторів на суму близько 250 тисяч гривень. Видавати і навчати, як ними користуватись, почнуть наступного тижня. За словами Ірини Молотай, отримати респіратори зможуть всі жителі, незалежно від реєстрації:

“Оскільки в нинішній час у будь-якому регіоні України може виникнути техногенна хімічна небезпека для населення, я вважаю, що органи влади мають передусім подбати про захист цивільного населення. Саме тому це питання я поставила на засіданні, яке відбулося в Южненській територіальній громаді ще два місяці тому. До мене також попередньо звернулись місцеві жителі з проханням про надання їм засобів захисту від хімічного отруєння”, — розповіла Ірина Молотай.

Як відомо, Одеський припортовий завод — державне підприємство хімічної галузі України, що спеціалізується на виробництві аміаку, карбаміду, рідкого азоту, діоксиду вуглецю і рідкого кисню, перевантаженням хімічної продукції.

Через воєнний стан потужності Одеського припортового заводу законсервовані. 1 червня через ракетні обстріли завод не зміг відновити роботу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *