Командири ЗСУ привітали містечко Доброслав із 220-річчям

Командири бойових підрозділів ЗСУ привітали команду волонтерів із 220-річчям селища Доброслав, що є центром громади в Одеській області. Про це у соцмережах повідомила Доброславський селищний голова Людмила Прокопечко.

«Навіть у жорстких реаліях воєнного стану ми маємо знаходити час для душевного і фізичного відпочинку, для зустрічі з друзями, для моральної підтримки і, звичайно ж, для вдячності.Вчора всього цього було по самі вінця, бо привітати Доброслав з 220-ю річницею  з’їхалися і зійшлися справжні друзі, серед яких були і ті, кому ми завдячуємо кожним мирним днем – люди у формі ЗСУ: командир 28 ОМБр ім Лицарів Зимового Походу Віталій Гуляєв, командир в/ч 3880 Роман Животченко, заступник командувача управління Сил Територіальної оброни “Південь” Сергій Лобан, бійці, а також волонтери”, – повідомила пані Людмила.

Привітати доброславців зі святом завітали голова Одеської районної ради Виталий Барвіненко та інші поважні особи.

Кращі представники громади та колективи отримали подяки і грамоти від районної військової адміністрації, районної ради, від командирів військових формувань, від Доброславської селищної ради.

“Були привітання від старостинських округів, від поліції і військкомату, від добровольчого формування, від неймовірного Юрія Городецького з 28 бригади і від чудового гурту “4.5.0”. А ще була волонтерська лотерея, під час розіграшу якої було зібрано і передано на підтримку 28 бригади 7400 грн. Дякую всій громаді і всім нашим друзям! Разом переможемо!», – йдеться у дописі голови громади.

Як відомо, голова Доброславської громади Людмила Прокопечко ще з 2014 року організувала потужний волонтерський центр, який збирає кошти на потреби армії. А з перших днів повномасштабного вторгнення росії в Україну 2022 року долучила ще більше активістів і місцевих жителів: доброславці щотижня відправляють смаколики, необхідні речі військовим і навіть автівки на фронт.

Крім того, задовго до війни селище увійшло до туристичних путівників завдяки великій кількості казкових куточків, що з’явилися в Доброславі за останні роки.

Нагадаємо, що перше поселення на місці сучасного селища Доброслав з’явилося 1802 року, коли поміщик Полтавської губернії Антон Кодінцев купив в цьому районі землю і переселив на нове місце частину своїх кріпаків.

Тривалий час цей населений пункт мав назву Антоно-Кодінцево.

За радянської доби селище мало назву Комінтерніське, а у 2016 році отримало назву Доброслав.

Командири бойових підрозділів ЗСУ привітали команду волонтерів із 220-річчям казкового селища Одещини
Команда з Одещини повернулася з фронту
Голова казкової громади Одещини оголосила про початок трояндового сезону

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *