Говорили про Україну: мер Балти Сергій Мазур взяв участь у брифінгу Всесвітнього форуму міст

На Всесвітньому форумі міст міський голова Балти Сергій Мазур провів зустріч з представниками засобів масової інформації. Також у пресконференції взяли участь віцепрезидент Міжнародного Комітету Червоного Хреста і заступник Верховного уповноваженого Організації об’єднаних націй з прав біженців. Темою розмови стала допомога та підтримка України під час повномасштабної війни.
 
Сергій МазурСергій Мазур особливу увагу акцентував на кількох питаннях:
 
– налагодження та розширення співпраці українських міст з містами країн Європейського Союзу, США, Канади;
– нові аспекти та потреби у наданні гуманітарної допомоги для підтримки роботи органів місцевого самоврядування і внутрішньо переміщених осіб;
– сприяння стабільній роботі підприємств критичної інфраструктури;
– допомога у наданні спеціалізованого медичного обладнання;
– організація відпочинку та психологічної і фізичної реабілітації для українських дітей, які постраждали внаслідок війни.
 
«Я закликав присутніх прискорювати процеси, звертатися до національних урядів, аби ті надавали Україні озброєння і посилювали економічні санкції», – сказав мер Балти.

Нагадаємо, Всесвітній форум міст проходить водинадцяте під егідою Організації об’єднаних націй. Цьогоріч країною-господаркою заходу, який на кілька днів об’єднує представників одразу 173 країн світу, стала Польща, а саме місто Катовіце.

Тема форуму: «На шляху до урбаністичної кризи». Під час з’їзду учасники презентують технології, які допомагають керувати містом, обговорюють, як бізнес пов’язаний з місцевими громадами та з’ясовують, що можна зробити сьогодні, аби міста стали кращими для життя в майбутньому.

У 2022 році на Всесвітній форум міст зареєструвалася рекордна кількість людей – 23 000. Більшість учасників беруть участь особисто, ще частина долучилася онлайн. У програмі заходу – 451 активність: від невеликих круглих столів до спеціальних сесій та діалогів.

Форум стартував 26 червня і завершився 30 червня. 

Один із днів – 28 червня – присвятили Україні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *