Депутати забороненої “ОПЗЖ” створили нові фракції в Одеській міськраді

Через судову заборону, ухвалену за позовом Міністерства юстиції, в Одеській міськраді припинила існування фракція партії «Опозиційна платформа – За життя». Депутати, які входили до її складу, утворили дві групи – “Українська мрія” та “За життя і мир”.

Про це оголосив на сесії 29 червня секретар міськради Ігор Коваль. 

«У міськраді зареєстровані заяви ряду депутатів про вихід із складу фракції політпартії «Опозиційна платформа – За життя» й утворення двох депутатських груп – “Українська мрія” та “За життя і мир”. Зокрема, до складу групи «Українська мрія» увійшли 5 депутатів – Олександр Авдєєв, Олександр Байдерин, Михайло Карпенчук, Сергій Шматько та Микита Авдєєв», – зазначив Коваль.

За його словами, ще 10 членів забороненої партії утворили депутатську групу «За життя і мир», яку очолив Віталій Саутенков. Це, зокрема, Роман Сеник, Віктор Баранський, Ігор Батраков, Іван Демченко, Олександр Едельман, Олексій Єремиця , Володимир Корнієнко, Сергій Узунов та Діна Яценко.

Крім того, секретар міськради оприлюднив заяви про вихід із фракції партії ОПЗЖ депутаток Лілії Леонідової та Олени Вододюк.

Як повідомлялося, раніше до складу міськради входили 20 депутатів фракції партії «Довіряй ділам», 18 – фракції ОПЗЖ, 10 – «Європейської солідарності», 10 – партії «Слуга народу» та 6 – «Партії Шарія».

Ще у березні 2022 року припинила існування депутатська фракція «Опозиційна платформа – За життя» в Одеській обласній раді, до складу якої входили 24 депутати. 18 членів самоліквідованої фракції увійшли у новостворену депутатську групу «Наш дім Україна», яку очолив Князь Хачатрян.

За його словами, «група створена з метою об’єднання зусиль депутатів навколо ідеї миру, відстоювання державного суверенітету і територіальної цілісності України у зв’язку зі збройною агресією рф».

Як повідомлялося, 20 червня суд задовольнив позов Міністерства юстиції й заборонив політичну партію «Опозиційна платформа – За життя». Майно цієї політсили передано на користь держави. ОПЗЖ – це вже 11 партія, діяльність якої заборонена в судовому порядку.

Джерело – Укрінформ

One thought on “Депутати забороненої “ОПЗЖ” створили нові фракції в Одеській міськраді

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *