До 90 днів. Біженцям з України в Молдові продовжили термін перебування

Громадяни України, які в’їхали до Молдови під час дії надзвичайного стану, матимуть право перебувати на території сусідньої країни до 90 днів після його закінчення.

Таку постанову напередодні ухвалила Комісія з надзвичайних ситуацій. Відзначається, що це рішення також поширюється і на громадян України, що легально прибули до Молдови до встановлення режиму НС.

Комісія з НС також розпорядилася, щоб усі лікарські засоби, а також медичне устаткування, отримані Міністерством праці і соціального захисту в якості гуманітарної допомоги спрямовувалися до громадської організацї “Союз українців Республіки Молдова”.

23 червня парламент продовжив режим надзвичайного стану в Молдові ще на 45 днів через війну в Україні. З такою пропозицією до депутатів звернулася прем’єр-міністр Наталія Гаврилица, пославшись на рекомендацію Комісії з надзвичайних ситуацій.

Як пояснила голова кабміну, бойові дії в Україні створюють ризики для Молдови, пов’язані з безпекою, потоками біженців і ситуацією з цінами на енергоносії.

Нагадаємо, режим надзвичайного стану в Молдові запровадили 24 лютого строком на 60 днів. У квітні надзвичайний стан продовжили ще на 60 днів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *