Комендантська година в дії: на Одещині злочинність скоротилась майже вдвічі

За час війни жителі Одеси та області удвічі менше вдаються до протиправних дій. 

Про це стало відомо за результатами оперативної наради в обласній прокуратурі.

Зазначалося, що “воєнна агресія російської федерації у роботі прокурорів на перший план поставила забезпечення оперативного і якісного документування воєнних злочинів, фактів порушення норм міжнародного гуманітарного права, збору і збереження доказової бази для притягнення агресора”.

Крім того, воєнний стан суттєво позначився на динаміці кримінальної протиправності у регіоні. Рівень кримінальної протиправності зменшився з 40,6 до 25,6 кримінальних правопорушень на 10 тисяч населення, і на Одещині цей показник є нижчим ніж по державі.

Щоправда, актуальними є питання, що були пріоритетними у довоєнний час.

Так, за 5 місяців цього року до суду передано 31 обвинувальний акт про корупційні правопорушення, 7 – про кримінальні правопорушення у сфері земельних правовідносин, 10 – у бюджетній сфері, 35 – у сфері охорони довкілля.

Також до суду направлено 440 адміністративних протоколів про вчинення правопорушень, пов’язаних з корупцією, за наслідками розгляду судом частини з яких до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу вже притягнуто 79 порушників.

Пресслужба обласної прокуратури повідомила, що за результатами представницької діяльності прокурорів цього року пред’явлено позовів на суму 2,7 млрд грн, задоволено позовів на 154 млн грн, добровільно відшкодовано 55,1 млн грн, забезпечено виконання судових рішень на суму 157,5 млн гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *