На курорті Приморське виявили небезпечний збудник

У селі Приморське Вилківської громади, за результатами планового дослідження морської води на центральному пляжі, виявлений холеровидний вібріон. Про це старосту села і голову ОТГ повідомила завідувачка окремим ізмаїльським підрозділом лабораторних досліджень ДУ Одеський обласний лабораторний центр МОЗ України Тетяна Пінк.

З метою недопущення погіршення епідситуації місцевій владі рекомендовано донести відпочивальникам і місцевими жителям інформацію про заборону купання в Чорному морі. Щоправда, відвідин пляжів і так заборонені через мінну небезпеку.

Також рекомендовано “посилити санітарно-просвітницьку роботу серед населення і звернути увагу людей на необхідність звернення по медичну допомогу у разі появи симптомів гостро-кишкових інфекцій”.

Варто відзначити, що холероподібний вібріон слід відрізняти від холерного – він не викликає захворювання і не може стати переносним збудником небезпечної хвороби.

Проте він досить легко може потрапити в організм, тож присутність цього вібріона є індикатором можливості появи в місцях його існування небезпечних холерних вібріонів. Чим більше з’являється їх на території, тим більше вони свідчать про можливість появи холерних вібріонів та інших мікробів.

лист

Джерело – “Бессарабия Информ”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *