Бюджети громад під Одесою недоотримують податки з землі – ООВА

Голови громад Одеського району дізналися про гальмування доходів своїх бюджетів. Як повідомляє військова адміністрація Одеського району, наповнення та використання місцевих бюджетів в умовах воєнного стану є одним з головних питань у роботі голів територіальних громад.

Про це йшлося на нараді під головуванням начальника Одеської РВА Юрія Крука, за участю в.о. начальника ГУ ДПС в Одеській області Олексія Бритвіна, заступників начальника Одеської обласної військової адміністрації Олега Муратова та Дмитра Радулова, директора Департаменту фінансів Одеської ОВА, депутата Одеської обласної ради Марини Зінченко.

На нараді обговорили алгоритм взаємодії між органами місцевого самоврядування та Державною податковою службою, рівень середньомісячної заробітної плати в районі, шляхи наповнення бюджетів всіх рівнів, частину коштів з яких буде можливість спрямувати для потреб Збройних Сил України.

«Загалом місцеві бюджети Одеського району виконали плани на 96,6 %, зростання надходжень становить 105,3 %. Водночас більше всього бюджет району недоотримав саме через несплату земельного податку. Держава забезпечила лояльні умови для функціонування бізнесу і можливість обирати систему оподаткування. Наприклад, якщо суб’єкт господарювання працює і не має можливості сплачувати податки, то може сплачувати лише 2 % доходу від обороту. Проте є й такі, хто користується нагодою і не робить цього. Тож маємо зберегти баланс між можливостями бізнесу і боржниками. Цю роботу потрібно кардинально змінити і вжити заходів, безумовно, з дотриманням норм закону», – зазначив начальник Одеської РВА Юрій Крук.

Також розглянули ряд питань з безпеки, зокрема, що стосуються особливостей взаємодії з військовими, Національною поліцією, Державною службою надзвичайних ситуацій з громадами.

Обговорили особливості регулювання земельних відносин в умовах воєнного стану, забезпечення виконання наказів військового командування та Одеської обласної військової адміністрації, зокрема в частині заборони перебування населення на пляжних зонах у межах прибережної смуги Чорного моря.

Нагадаємо, що до складу Одеського району входять 22 територіальні громади. Серед них:

міські громади: Біляївська, Одеська, Теплодарська, Чорноморська, Южненська;

селищні громади: Авангардівська, Великодолинська, Доброславська, Овідіопольська, Таїровська, Чорноморська;

сільські громади: Великодальницька, Вигодянська, Визирська, Дальницька, Дачненська, Красносільська, Маяківська, Нерубайська, Усатівська, Фонтанська, Яськівська.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *