Головне – безпека: татарбунарські освітяни підвели підсумки року

Через війну в Україні мільйони родин змушені були залишити свої домівки та переїхати в межах країни. Та попри вибухи і сирени діти продовжували навчання в українських школах дистанційно. 25 травня завершився навчальний рік і в дітей Татарбунарської громади, загалом це 3 тисячі школярів, з яких 256 випускників.

Для освітян громади цей рік був надзвичайно складним і непередбачуваним, приніс багато життєвих випробувань.

“Колись ми думали, що найстрашніше, що з нами могло відбутися, – це тривала пандемія, яка змінила кожного. Але в наш дім прийшла війна. Та наша сила в тому, що ми продовжуємо жити й боротись, відновлюючи базові та важливі речі, зокрема, продовжуючи навчання”, – йдеться в повідомленні відділу освіти Татарбунарської міської ради.

ГлущенкоУпродовж 2021-2022 навчального року татарбунарці довели, що працелюбність, наполегливість, завзятість долають всі перешкоди та випробування, адже серед них є – переможці та призери міських, обласних та Всеукраїнських конкурсів, олімпіад, МАН, фестивалів, інтелектуальних ігор і різноманітних спортивних змагань.
Про це йшлося на нараді освітян, яка пройшла у відділі освіти Татарбунарської міської ради за участі начальника Білгород-Дністровської районної військової адміністрації Василя Самокиша. Всі разом говорили про підсумки роботи за минулий навчальний рік та нові задуми і плани.
Під час розмови дуже виділявся факт занепокоєння директорського складу за якість дистанційного навчання учнів та організації безпечних умов освітянського процесу, як для учнів, так і вчителів. Нові виклики, які постали перед вчителями, зобов’язують їх находити нестандартні рішення. Та сподіваються, що і в цих нелегких умовах спільно зможуть зберегти кращі освітянські традиції.
Крім того, говорили про вичерпні заходи для організації безпечних умов навчання та виховання здобувачів освіти. Надзвичайно важливо було гнучко підійти до організації роботи закладу та налаштовувати освітній процес так, щоб він був комфортний для дітей та вчителів.
В умовах воєнного стану вчителі громади здійснювали освітній процес з використанням технологій дистанційного навчання, і зробили все можливе, аби діти успішно закінчили цей навчальний рік.
Особлива увага приділялась питанню психологічної підтримки дітей. Під час онлайн-занять педагоги проводили консультації, інтегровані уроки, навчальні заняття-бесіди, полілоги та творчі заняття.
“Дякую керівництву району за системну підтримку цієї важливої галузі, а педагогам за взаєморозуміння та спільні напрацьовані досягнення. Татарбунарська міська рада завжди ставила освітянські проблеми в один із головних пріоритетів своєї діяльності. Ми і надалі будемо розвивати таке партнерство з метою створення найсприятливіших умов для навчання та виховання підростаючого покоління Татарбунарської громади”, – повідомив голова громади Андрій Глущенко.
Наразі, як повідомив голова Татарбунарської міськради, місцева влада розглядає питання переходу опалювальних систем закладів освіти на альтернативні види палива та забезпечення їх твердим паливом. До початку нового навчального року збираються провести поточні ремонти у школах та дитсадках громади.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *