“Земля дрижить”: наслідки ракетного обстрілу Одещини. ВІДЕО

18 травня російська армія завдала ракетного удару по території Одеської області. Голова Доброславської громади Людмила Прокопечко повідомила Суспільному, що оскільки вирва маленька, то, ймовірно, спрацювала протиповітряна оборона.

За попередньою інформацією, суттєвих руйнувань та поранених немає. Залишки ракети лежать посеред поля, на місці працюють поліцейські. Журналісти Суспільного побували на місці та бачили наслідки.

Місцевий мешканець Сергій Сугу розповів, що вибух пролунав приблизно о пів на сьому. Чоловік спочатку почув свист, а потім затряслася земля.

“Спочатку сильний гул був, я від цього прокинувся. І потім гул був, але де саме, я не знаю. Земля почала тремтіти, ось так було це зранку десь о шостій, пів на сьому. Повторного не було, тільки один був”, – зазначив Сергій.

Як летіла ракета чула мешканка села Ганна Смотрова. У цей час вона перебувала вдома разом з онукою. Жінка розповіла, що від вибухової хвилі почали тремтіти вікна.

Тут часто пролітають ракети, ми вже знаємо по звуку – коли летить винищувач, а коли летить ракета. Ось чутно звук, а потім – вибухнуло. Двері відчинилися. Причому онука мені каже – бабуся, а в нас десь недалеко ракета впала. Діти вже знають приблизно”, – додала Ганна.

Вирва у полі та осколки ракети: наслідки ракетного удару по Одещині. ФОТО

Зранку почув вибух і Петро Кесіль, він перебував вдома.

“Я не спав у цей час і був вибух, що вікна затремтіли. Поліція проїхала туди й назад, подивилися, що нічого не трапилося, нормально усе. Але я один вибух чув. Боятися нічого. Якщо прилетить, так прилетить вже… Сенс, усе одно далеко не сховаєшся, хоч у підвал, у підвалі навпаки завалить”, – розповів Петро.

Вирва у полі та осколки ракети: наслідки ракетного удару по Одещині. ФОТО

На місці працювала слідчо-оперативна група. Подію кваліфікували за ст. 438 Кримінального кодексу України.

Джерело – Суспільне

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *