У Харкові від ракетного обстрілу загинули 10 людей, 35 травмовано. ВІДЕО

 Під час ракетного обстрілу російських військ житлового кварталу ХТЗ 15 квітня загинули 10 людей, серед яких 7-місячна дитина та 16-річний підліток. 29 з 35 поранених людей отримують допомогу в одній з міських лікарень. Суспільне поспілкувалося із жертвами обстрілу.

На другу добу після поранення Ольга вже може рухати пальцями. Під час прогулянки 15 квітня її ногу поранило уламком касетного снаряда.

“Вийшли на вулицю подихати повітрям і потрапили під такий обстріл. Ніколи не думала й не гадала, що станеться таке. Сонечко було, чудова погода, діти на самокатах каталися, дехто на кортах грав у теніс, і потім в один момент ми почули гуркіт, пішли вибухи… Коли це трапилося, кров лилася з ноги фонтаном, просто фонтаном, я лежала у калюжі крові”, — згадує Ольга.

Лікар сказав, що в мене верх гомілкової кістки знесений повністю, далі каша в нозі, але роблять усе, навіть пообіцяла з лікарем станцювати”, — говорить Ольга.

харківТаксист Богдан повертався з дружиною додому, коли почався обстріл. З пораненням ноги тут, у лікарні. 15 квітня після роботи він із дружиною вертався додому, влучило біля під`їзду: “Приїхали додому і біля під’їзду почався обстріл, потрапило по машині, дружина в порядку, а в мене перелом ноги”.

Крім Ольги, у цій лікарні лишаються ще 28 людей, усі отримали поранення від касетними снарядами, третина у тяжкому стані, каже завідувач відділенням Віктор Піддубченко. Він розповідає, як 8-річну дівчинку батько на руках ніс до медзакладу, у неї — поранення ноги, нині дитина у стабільному стані.

“Був вчора дуже тяжкий день, до нас доставили 30 людей. За одну годину довелося працювати у надзвичайно важких умовах. Мінно-вибухові травми з ушкодженням верхніх та нижніх кінцівок, грудна клітка, голови та черепно-мозкові травми”, — описує Піддубченко.

Лікарня працює цілодобово, говорить керівник закладу Вячеслав Вакуленко.

По чотири бригади хірургів та травматологів, ми тут на роботу приходимо просто: вранці прокинувся — і вже на роботі живемо, ми тут у бомбосховищі й завжди готові надати допомогу будь-якого ступеня тяжкості. Усіх приймаємо, надаємо допомогу, стабілізуємо стан і продовжуємо лікувати”, — говорить лікар.

За його словами, від початку війни у лікарні прийняли 95 пацієнтів. Нині у медзакладі понад 40 людей.

Рятувальники продовжують розчищати Індустріальний район від боєприпасів після обстрілу з систем реактивної артилерії 16 квітня, повідомили в обласній Держслужбі з надзвичайних ситуацій. Одна з ракет влучила у дитячий садок, пошкоджені житлові багатоповерхівки.

Джерело – Суспільне

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *