Як розвивається медицина у Захарівській громаді? ВІДЕО

Нове медичне обладнання, євроремонт і молоді лікарі – у віддаленій за 140 км від Одеси громаді, селищі Захарівка. Думаєте, так не буває? Виявляється, коли є успішний менеджмент, бажання покращити медичні послуги для пацієнтів, і згуртувати для спільної мети усіх навколо – можна справді створити якісну медицину для людей.

ЗахарівкаЛікарня на околиці міста – так можна сказати про медичний заклад у адмінцентрі Захарівської громади. Ця територія справді розташована на краю селища, та сюди сходяться всі дороги з прилеглих сіл. Все тому, що тут розташований багатопрофільний медичний центр, який надає послуги усім своїм пацієнтам.

Під час реформи медицини керівництву вдалося не просо зберегти лікарню, а й наповнити його новітнім устаткуванням. Одне з останніх – сучасна ендоскопічна систему та лапароскопічна стійка, на яку виділила кошти Одеська обласна рада. Презентував їх сам очільник ради Григорій Діденко.

ЗахарівкаЗахарівкаУ Захарівській лікарні зараз обслугровується 28 тисяч жіночого населення, з них 8 тисяч після 50-ти років, які взагалі рідко куди їздять, – а тепер за місцем проживання можуть отримати всі якісні послуги і дослідження. Для старших жінок дуже важлива діагностика, яка відтепер працюватиме в лікарні, – адже вона здатна одразу виявити мінімальні утворення чи порушення.

Активно включилась у розвиток медицини і місцева влада. За кошти Захарівської селищної ради закуплене медичне облдаднання, для здійснення лапароскпічних операцій – це наркозно-дихальний апарат, він вже зібраний і стоїть в окремому кабінеті хірургії.

Олексій ОсійчукЗбереження і всебічний розвиток медицини – в пріоритеті місцевої влади, каже голова Олексій Осійчук. Завдяки тому, що в Захарівці працюють лікарі вузьких спеціалностей, людям не потрібно їхати до Подільська чи Одеси. Місцева лікарня вже уклала 12 медпакетів з Національною Службою Здоров’я України і впевнено рухається вперед

Зараз на територ громади будується дві амбулаторії, у Захарівці і Йосипівці, також заклали кошти бюджету в селі Павлівка. Хочемо відремонтувати і там зробити центр безпеки. Також виділили для наших нових медиків житло, щоб вони залишились працювати в нашій громаді. Ми додатково виділяли кошти для зарплат нашим лікарям, і всі пропозиції, які просить лікарня, стараємось виконати, щоб покращити їхню роботу, адже вони рятують життя і здоров’я захарівців”, – поділився голова громади Олексій Осійчук.

Андрій БабенкоЗавдяки сучасній апаратурі проведення операцій стане ефективнішим і менш травматичним. Це дозволить врятувати не одне людське життя. Нове обладнання коштує майже три мільйони і придбане за рахунок обласної цільової програми «Здоров’я Одещини».

Великих зусиль до цього доклав Андрій Бабенко, депутат обласної ради ефективно працює на окрузі, першим дізнався про гостру потребу медиків, які вміють рятувати людей, але не  мали необхідного устаткування. Крім того, воно дасть змогу надавати послуги жителям, які раніше були недоступні

Для лікарні – це можливість додатково укласти два договори з НСЗУ та отримати кошти.

Як зараз працює Захарівська лікарня, дізнайтеся з відео від СИЛИ ГРОМАД:

Авторка – Оксана Піднебесна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *