Пам’яті Кіборга: до Дня Соборності у Роздільній відбувся дитячий турнір з дзюдо

У місті Роздільна в Одеської області з нагоди Дня Соборності України відбулася відкрита першість Одеської області серед підростаючого покоління з боротьби дзюдо, що присвячена пам’яті Героя “Кіборга” Сергія Іщенка.

турнірНезмінним організатором змагань була і залишається громадська організація “Громада Роздільнянщини” під керівництвом великого патріота Володимира Василенка. До масштабного патріотично-спортивного заходу долучилися представники патріотичних і громадських організацій, керівники району, мер міста Валерій Шовкалюк.

У змаганнях взяли участь багато спортсменів з Одещини – юні представники Лиманської, Окнянської, Степанівської, Ширяївської, Роздільнянської, Балтської територіальних громад.

«Приємно бачити, що стільки діточок займаються спортом, що наша молодь зростає міцною, здоровою та впевненою у власних силах! Побажав діткам успіхів у спорті, вважаю, що кожен з них вже переможець, бо в них є стрижень, сила духу і волі до перемог», – зазначив депутат облради Андрій Бабенко.

Як відзначив Володимир Василенко, ці змагання – це волонтерський проект, який постійно потребує підтримки. І отримує її від громадськості, меценатів, небайдужих людей.

“Цього року основним меценатом змагань став депутат Одеської обласної ради Бабенко Андрій Васильович, для якого дитячий спорт, підтримка його розвитку, а також національно-патріотичне виховання дітей та молоді – не просто слова, написані на папері. Все це живе в його серці і проростає гарними справами”, – поділився він.

На турнір традиційно завітала матір загиблого героя кіборга з Роздільної – Іщенко Віліна Петрівна. Учасники змагань висловили їй вдячність за виховання героя та гідного сина нашої України, який віддав своє життя заради цілісності, свободи і незалежності України.

кіборг

У 2015 році на фасаді Роздільнянського НВК №1, де навчався Сергій Іщенко, було урочисто відкрито меморіальну дошку. Пам’яті відважного захисника України присвятили фільм «Кіборг з Роздільної» й щороку проводять відкриту першість Одеської області з боротьби з дзюдо серед дітей.

Переможці першості отримали медалі та грамоти, а потім разом з його бойовими друзями поклали квіти до пам’ятного знака воїну-«кіборгу» та вшанували його пам’ять хвилиною мовчання.

Сергій Іщенко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *