Спроможна і самобутня: Як живе Великобуялицька громада? ВІДЕО

Великобуялицька громада – земля з болгарським корінням. Мало хто знає, що посеред подільського степу на Одещині утворена самобутня Великобуялицька сільська територіальна громада. Про те, як вона сьогодні живе й розвивається, дізнавалася СИЛА ГРОМАД.

БуяликСело Великий Буялик засноване переселенцями з Болгарії ще у 1802 році. В радянські часи це місце називалось Благоєве (тут однойменна залізнична станція), а старовинне село розкинулось по обидва боки річки «Кошка» рівними широкими вулицями, гарними будинками, квітниками та верандами.

Цікаво, що саме село Великий Буялик, а не селище Петрівка, у якому втричі більше жителів, у 2019 році стало центром нової громади. Місцеві мешканці кажуть: при утворенні ОТГ відстояли історичну справедливість, взявши до уваги перше освоєння цих місць своїми предками.

Як нині живе Великобуялицька громада, в якій 7 тисяч мешканців, – СИЛІ ГРОМАД розповів голова Ілля Радославов. Минулого року місцева влада встигла здійснити кілька важливих проєктів, зокрема, прокласти водогін з питною водою для своїх мешканців, серед яких військове містечко з 2,5 тисячами мешканцями. З’явився тут і мультимедійний майданчик, ремонтують дороги за підтримки депутата обласної ради Князя Хачатряна, долучається і народний депутат Степан Чернявський.

У 2021 місцевій владі вдалося здійснити ремонт харчоблоків і вбиралень у школах, відремонтували амбулаторію, перекривши дах, станцію юних техніків, – кошти у співфінансуванні виділяли як місцеві, так і залучаючи обласний та державний бюджети. Як підкреслив Ілля Радославов, Великобуялицька громада сьогодні – самостійна, самодостатня і щороку доводиьт свою спроможність новими проєктами задля покращення життя людей.

ВІДЕО – СИЛА ГРОМАД:

Авторка – Оксана Піднебесна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *