Питна вода: в Арцизі урочисто відкрили нову артсвердловину

23 грудня 2021 року відбулося урочисте відкриття водозабірної свердловини глибиною 250 м, яка знаходиться на території центрального водозабору м. Арциз (КП «Водоканал»). Замовником будівництва виступила Арцизька міська рада.

Будівництво стало можливим завдяки співпраці Арцизької міської ради та Одеської обласної ради.

АрцизУ відкритті брали участь голова Арцизької міської ради Сергій Парпуланський та голова Одеської обласної ради Григорій Діденко, за сприяння якого були виділені кошти з обласного бюджету.

Роботи здйснені на умовах співфінансування. Загальна вартість реалізації проекту становила 1 млн 700 тисяч грн, де 500 тисяч грн виділено з бюджету Арцизької громади та 1 млн 200 тисяч грн – з бюджету Одеської обласної ради.

Як відзначають у місцевій раді, дана свердловина стала першою відкритою свердловиною за останні 40 років.

Проблема з водопостачанням завжди була досить великою для Арцизької громади. Останнім часом одна з двох свердловин у місті дала збій, вже цього літа розпочалися перебої з водою. Якби проблему не вирішили, мешканці Арцизу почали б отримувати воду по годинах. Через велике навантаження могла би вийти зі строю і друга свердловина.
АрцизПід час попереднього робочого візиту Григорія Діденка до Арцизу на особистому прийомі до нього з цим питанням звернувся директор місцевого КП «Водоканал» Федір Желясков. В результаті обласна влада виділила кошти для співфінансуваня об’єкту.
«Відтак, системно та поступово вирішуємо актуальні проблеми жителів Одещини», — зауважив голова обласної ради.

На сьогодні на центральному водозаборі працює три свердловини, які повністю здійснюють стабільне водопостачання якісної питної води жителям мікрорайону та нижньої частини м. Арциза.

Крім того, 21 грудня, Арцизьке КП “Водоканал” отримало два дизельні генератори для забезпечення безперебійного подання питної води до нижньої частини міста та мікрорайону.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *