Смерть на виробництві: в Одесі на цементному заводі робітника затягло під прес. ВІДЕО

23 вересня в Одесі на цементному заводі “Камбіо” чоловіка затягнуло всередину вібропресу, який використовується для виробництва тротуарної плитки. У той момент його чистили. Син загиблого, Анатолій Цибов стверджує, що після смерті батька на підприємстві намагалися приховати обставини інциденту.

Про це повідомляє Xydessa.

“Мені не говорили, що він загинув у пресі. Натомість вигадали, що він упав і вдарився головою об ящик. Тобто вони намагалися приховати порушення техніки безпеки, а може й убивство”, – каже Анатолій.

Комісія, яка завітала на підприємство після трагедії, з’ясувала, що очищення вібропресу проводилося з грубими порушеннями техніки безпеки. У звіті наголошується, що їх порушив як сам загиблий, який забрався всередину механізму, замість того, щоб чистити його за допомогою щітки на довгій ручці, так і двоє його колег, один із яких запустив агрегат. Прізвище останнього – Марченко.

“Марченко запустив вібропрес із пульта управління. Цибов у момент запуску знаходився з правого боку щодо пульта. Марченка з місця оператора його не бачив. За твердженням Марченка, він двічі голосно попередив присутніх про запуск вібропресу. За кілька хвилин після запуску, за свідченнями Марченка, він почув крик і зрозумів, що Цибов затиснутий між ящиками і йому погано. Марченко приніс воду та викликав швидку допомогу”, – йдеться у документі.

Після загибелі батька, його син отримав свідоцтво про смерть. У ньому зазначено, що різнороб помер від пошкодження внаслідок контакту з тупим предметом. Своєю чергою поліція відкрила кримінальне провадження (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило загибель людини). Цей кримінальний злочин передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років.

За словами сина загиблого, розслідування не просувається. Він вважає, що інцидент кваліфікували неправильно. На думку Анатолія Цибова, смерть його батька слід розглядати як вбивство з необережності.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *